Cu excepţia situaţiei în care virusul SARS-CoV-2 ar avea o evoluţie prea rapidă, autorităţile sanitare din Statele Unite au declarat că doresc să organizeze, anual, o singură campanie de vaccinare anti-COVID, după modelul vaccinării împotriva gripei sezoniere.


Statele Unite au autorizat săptămâna trecută noile versiuni ale vaccinurilor anti-COVID dezvoltate de Pfizer şi Moderna pentru a combate varianta Omicron şi subvariantele BA.4 şi BA.5, care circulă în prezent pe teritoriul ţării, informează AFP şi Agerpres.

Dozele cu aceste vaccinuri adaptate au început deja să fie distribuite, pentru ca o amplă campanie de vaccinare planificată de Guvernul american, pentru a ţine sub control un eventual nou val pandemic, să poată începe încă din această săptămână.

Cu excepţia situaţiei în care o variantă „foarte diferită” a virusului ar apărea în mod brusc, SUA va opta probabil spre un ritm de vaccinare similar celui anual, împotriva gripei, cu doze de rapel actualizate, pentru a combate cele mai noi tulpini aflate în circulaţie.

Această perspectivă ar putea contribui ca dozele de rapel să fie mai bine acceptate, în contextul în care doar jumătate din persoanele eligibile din Statele Unite s-au vaccinat până în prezent cu doze booster.

În acelaşi timp, autorităţile sanitare îi încurajează pe americani să îşi facă şi vaccinul antigripal.





ORL