Cea mai nouă tehnologie, la nivel mondial, de endoprotezare a genunchiului a fost prezentată, marţi, în premieră naţională, la evenimentul Attune Roadshow 2022, organizat la Târgu Mureş.


În cadrul evenimentului, medicii ortopezi şi chirurgi din Târgu Mureş au participat la o prezentare interactivă a sistemului şi tehnologiei endoprotezei de genunchi Attune, la o instruire în tehnica chirurgicală specifică, folosind tehnologia VR, şi la un workshop privind tehnica chirurgicală a sistemului de genunchi pe oase artificiale, informează Agerpres.

„Sunt foarte încântat că au avut amabilitatea să vină prima oară în România, la Târgu Mureş, având în vedere că Târgu Mureş are două clinici de ortopedie care au un renume fantastic. (...) Gândiţi-vă că au adus echipamentele cele mai moderne pe care le au, inclusiv legate de realitatea virtuală, care este una dintre cele mai bune modalităţi de educaţie pentru zona medicilor rezidenţi şi specialişti”, a declarat prof. dr. Tiberiu Băţagă, cel care organizează anual în România Cursul Internaţional de Ortopedie a Genunchiului de la Târgu Mureş.

Profesorul Băţagă a precizat că organizatorii Attune Roadshow au promis că vor participa, anul viitor, la Cursul Internaţional de Ortopedie a Genunchiului de la Târgu Mureş, pentru a prezenta noile tehnologii.

„Ar fi bine ca în acest demers, pentru că toată această tehnologie are nişte costuri, să fim sprijiniţi de Casa Naţională şi de autorităţile locale şi judeţene, pentru că Târgu Mureş este un centru medical de renume. Cred că lucrurile astea le-am putea discuta şi să rezolvăm aceste probleme şi de asemenea să primim o finanţare adecvată din partea Casei Naţionale pentru programul naţional de endoprotezare”, a adăugat dr. Băţagă.

El a subliniat că, faţă de instrumentarul existent în spitale, noile truse sunt mai simple, iar rezultatele care se obţin postoperator pentru pacienţi sunt foarte bune, recuperarea este mai rapidă şi perioada de spitalizare mai scurtă.

Organizatorii evenimentului au declarat că planul lor este de a ajunge şi în Iaşi, Bucureşti, Timişoara.

„Aceste prezentări se axează pe sistemul de protezare primară şi de revizie a genunchiului Attune, iar camionul promoţional Attune - Johnson&Johnson special pregătit se va regăsi în fiecare dintre locaţiile specificate pe durata întregului eveniment, împreună cu echipa DePuy Synthes România”, au declarat organizatorii, citaţi de Agerpres.




Alergologia