Știri

Timp liber: concert caritabil SummerChoir, în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roşii Române

Solişti de renume internaţional urcă pe scenă sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din Bucureşti, sub bagheta dirijorului Christian Ciucă, în cadrul concertului caritabil de muzică corală SummerChoir, organizat în beneficiul Crucii Roşii Române.
12 Iulie 2024
Știri
12 Iulie 2024

Timp liber: concert caritabil SummerChoir, în beneficiul centrelor E.G.A.L. ale Crucii Roşii Române

Solişti de renume internaţional urcă pe scenă sâmbătă, 20 iulie, la Ateneul Român din Bucureşti, sub bagheta dirijorului Christian Ciucă, în cadrul concertului caritabil de muzică corală SummerChoir, organizat în beneficiul Crucii Roşii Române.


Toate veniturile obţinute din vânzarea biletelor vor fi donate pentru a susţine cauza copiilor care au pornit în viaţă cu şansa a doua şi se găsesc în centrele E.G.A.L. ale Crucii Roşii Române din Babadag, Botoşani, Craiova, Alexandria şi Lupeni, se arată într-un comunicat.

Biletele sunt puse în vânzare pe iabilet.ro.

Programul muzical al concertului este dedicat bicentenarului naşterii lui Anton Bruckner şi centenarului morţii lui Gabriel Fauré şi include lucrările: Anton Bruckner - Psalmul 146 & Virga Jesse; Gabriel Fauré - Requiem & Tantum Ergo.

Soliştii care vor urca pe scenă sunt Liliana Faraon - soprană, Emanuela Sălăjan - alto, Nicolae Simonov -  tenor, Andrei Cocîrlea – bariton, Steffen Schlandt – orgă.

 

Despre Centrele de zi E.G.A.L.

În 2015, Crucea Roşie Română a pus bazele a cinci centre de zi E.G.A.L., în câteva dintre cele mai sărace zone din ţară, la Babadag, Botoşani, Craiova, Alexandria şi Lupeni. Centrul E.G.A.L. înseamnă Educaţie, Generozitate, Abilităţi şi Libertate pentru copiii care au nevoie de şanse egale la o viaţă normală. Centrele de zi E.G.A.L. create de Crucea Roşie Română încearcă să le arate acestor copii nevoiaşi adevărata normalitate. În fiecare centru, 50 de beneficiari – copii, tineri şi părinţii acestora – sunt incluşi zilnic într-un program integrat de dezvoltare, desfăşurat cu sprijinul voluntarilor.

 

Despre SummerChoir

SummerChoir este un stagiu coral internaţional, fondat de dirijorul Christian Ciucă şi organistul Bisericii Negre din Braşov, Steffen Schlandt. În cadrul acestui eveniment de excepţie, participanţii, proveniţi din România şi din întreaga Europă, au avut ocazia să se perfecţioneze sub îndrumarea a trei muzicieni de excepţie şi de renume internaţional: Christian Ciucă, Liliana Faraon şi Steffen Schlandt.

 

Despre Christian Ciucă

Este dirijorul fondator al Ansamblului Instrumental de Paris, orchestră cu formaţie variabilă, cu care a realizat turnee în Statele Unite, Canada, Italia, Elveţia, Spania, Germania, Belgia şi Maroc. În 2017 a fost aclamat la Bucureşti, la Festivalul Enescu, iar doi ani mai târziu a fost ales să deschidă stagiunea Franţa - România, la Paris, în fruntea orchestrei sale şi a corului naţional Madrigal. Din 2002, este director artistic al „Sing&Fit” (Stagii, Concerte, Masterclass) în Alpe d'Huez, Veneţia, Essaouira, Praga, Roma şi fondatorul Stagiului coral internaţional SummerChoir.

 

Despre Liliana Faraon

Născută la Iaşi, a urmat studii de canto în Franţa şi a obţinut Medalia de Aur la CNR din Lyon şi Premiul I în unanimitate la ciclul superior, la Conservatorul Naţional de Toulouse. A fost selectată la Concursul Opéralia „Placido Domingo” din Puerto Rico şi a câştigat concursuri internaţionale de canto, la Toulouse şi Marsilia. Laureată la şase concursuri internaţionale, este în prezent artistă la Opera Naţională din Paris.

 

Despre Steffen Schlandt

Din 2004 este dirijorul corului „Bach” şi organist titular la Biserica Neagră, din Braşov. A concertat în numeroase ţări, precum Germania, Franţa, Elveţia, Suedia, Italia, Croaţia, Ungaria, Israel, Portugalia, Spania şi bineînţeles, România. Este coordonatorul festivalelor Musica Barcensis şi Musica Coronensis.






Pediatru

timp liberconcert caritabil summerchoircentre egalcrucea rosie romana
Te-ar mai putea interesa
Știri

Timp liber: Body Worlds, expoziţia care celebrează şi popularizează anatomia umană

Body Worlds dezvăluie corpul uman de la nivel structural până la nivel celular prin ştiinţa revoluţionară a plastinaţiei. Expoziţia originală care prezintă corpuri umane reale a ajuns la Bucureşti şi e găzduită la Biblioteca Naţională, de p...

Știri

Timp liber: lumea fascinantă a fizicii ionilor grei şi particulelor elementare – expoziţie la Muzeul Geologic Naţional

Până pe 31 octombrie, expoziţia „Quanta. Călătorie spre începutul timpului” de la Muzeul Geologic Naţional este o oportunitate unică de a explora lumea fascinantă a particulelor elementare şi de a înţelege modul în care cercetările de la CE...

Comunicate de presă

Timp liber: membrii trupei „Om la lună” şi voluntari gătesc pentru 500 de câini, în Adăpostul Speranţa

Formaţia Om la lună se alătură Adăpostului Speranţa la evenimentul „Tocăniţă pentru toţi Bobiţă”: sâmbătă, 19 octombrie, vizitatorii vor găti sute de porţii de mâncare pentru câinii din adăpost. ...