Sâmbătă, 18 mai, de la ora 18.00 şi până la miezul nopţii, doritorii sunt invitaţi să viziteze expoziţia temporară „Între tradiţie şi inovaţie. Învăţământul superior de medicină şi farmacie din Cluj (1948-1990)” din cadrul Muzeului Şcolii Medicale Clujene (Strada Emil Isac nr. 13, Cluj-Napoca). Intrarea este liberă.


Având ca punct de reper reforma educaţiei de la sfârşitul anilor '40 care a produs schimbări în structura învăţământului medical şi farmaceutic din ţara noastră, expoziţia surprinde parcursul şcolii medicale clujene în a doua jumătate a secolului XX. Expoziţia este structurată în jurul a patru teme: activitate didactică, cercetare ştiinţifică, viaţă studenţească, respectiv aparatură medicală şi de laborator, se arată pe pagina de Facebook a UMF „Iuliu Haţieganu”.

Vizitatorii vor descoperi şi obiectele de patrimoniu care fac parte din expoziţia permanentă a Muzeului Şcolii Medicale Clujene, inaugurat în anul 2023. Fotografii, documente, medalii, cărţi poştale, instrumente medicale, farmaceutice şi de laborator, cărţi din sfera istoriei medicinei româneşti şi universale (sec. XVII-XX) pun în lumină principalele etape istorice traversate de şcoala medicală clujeană începând cu secolul al XVIII-lea şi până în zilele noastre.

Sursă foto: Facebook UMF Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca

 




Psihiatru (2)