A XIV-a ediţie a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, care propune cinefililor peste 30 de filme şi scurtmetraje româneşti în peste 10 săli de cinema, se desfăşoară vineri, 15 septembrie, în Capitală.


Printre invitaţii acestei ediţii se numără actori, regizori şi producători de film care se vor întâlni cu publicul în sălile de cinema sau la proiecţiile în aer liber - actorii Dorian Boguţă, Paul Ipate, Andreea Grămoşteanu, Istvan Teglas, regizorii Tudor Giurgiu, Bogdan Mirică şi Paul Negoescu.

Biletele se pot achiziţiona online şi la casieriile cinematografelor, informează Agerpres.

-La Sala Luceafărul (fostul Cinema PRO), publicul are ocazia să se întâlnească cu echipa unuia dintre cele mai aşteptate filme româneşti ale anului – „Libertate” - care va fi prezentă la ora 20.00, pentru a urmări alături de spectatori producţia inspirată de evenimentele petrecute la Sibiu în decembrie 1989. În sală vor fi regizorul Tudor Giurgiu, actorii Ştefan Iancu, Cristi Popa, Cristina Casian, Andreea Grămoşteanu şi Florentina Ţilea.

-Filmul „Mammalia” (regizor Sebastian Mihăilescu) va putea fi urmărit la Cinema Elvire Popesco în avanpremieră, în prezenţa actorului Istvan Teglas şi a producătoarei Diana Păroiu. Tot aici vor fi proiectate în avanpremieră filmul documentar „De ce mă cheamă Nora când cerul meu e senin”, în prezenţa regizoarei Carla Teaha şi a monteuzei Roxana Szel, dar şi filmul „Tigru”, în regia lui Andrei Tănase, în prezenţa actorului Paul Ipate şi a producătoarei Irena Isbasescu.

-Dorian Boguţă, actorul din rolul principal în comedia „Încă două Lozuri”, va răspunde întrebărilor spectatorilor în cadrul proiecţiei de la Hollywood Multiplex - Bucureşti Mall. La proiecţie va fi prezent şi regizorul Paul Negoescu. Filmul „Dragoste pe muchie de cuţit” (regizor Germain Kanda) va fi proiectat în avanpremieră în prezenţa actorului Alin Panc.

- La Cinema Muzeul Ţăranului Român spectatorii se vor întâlni cu Bogdan Mirică, regizorul filmului „Boss”, începând cu ora 22.00, iar la Cinemateca Union, de la ora 18.00, va avea loc proiecţia în avanpremieră a filmului „Cazul inginerului Ursu” (regia - Liviu Tofan, Şerban Georgescu), în prezenţa lui Liviu Tofan.

-Printre momentele speciale pregătite de organizatori şi care vor marca ediţia de anul acesta a Nopţii Albe a Filmului Românesc se numără proiecţia specială de la Cinemateca Eforie a filmului „Balanţa”, la împlinirea a 90 de ani de la naşterea regizorului Lucian Pintilie. Tot la Cinemateca Eforie, cu ocazia Centenarului Gopo, începând cu ora 20.30 vor fi proiectate o serie de scurtmetraje în regia marelui cineast Ion Popescu Gopo, reimaginate muzical live de Dan Alexandru şi Alexandru Olteanu. În holul cinematecii, se organizează o expoziţie cu fotografii ale regizorului.

- Proiecţiile de la Sala Cinema - UNATC, Grădina cu Filme CREART, UNTeatru şi Grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române au intrarea liberă.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Este un proiect cofinanţat de Primăria Municipiului Bucureşti.

Sursă foto: Facebook Noaptea Albă a Filmului Românesc



 

 

Psihiatru (2)