Tenorul italian Alessandro Safina revine pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 26 mai, cu un concert de excepţie. Va fi însoţit de o orchestră simfonică şi va interpreta atât compoziţii noi, cât şi hituri care i-au adus faima mondială.


„Este primul concert solo pe care artistul îl ţine în ţara noastră după pandemie - şi ne promite nişte surprize muzicale de neuitat”, se arată într-un comunicat.

La vârsta de 17 ani, Safina a intrat la Conservatorul din Florenţa, iar câţiva ani mai târziu a devenit solist al celor mai bune teatre muzicale din Europa. A devenit faimos prin vocea sa unică, farmecul natural şi curajul creativ.

S-a afirmat în Olanda, când a fost invitat să cânte în cadrul prestigioasei gale Night Of The Proms. Single-ul Luna de pe albumul „Insieme a te” a rămas în topul hiturilor muzicale olandez timp de 14 săptămâni. Albumul a câştigat de patru ori discul de platină în Olanda şi a fost lansat în alte 36 de ţări.

Alessandro Safina a dăruit lumii muzicale duete cu Sarah Brightman, Elton John, Ewan McGregor, Barbara Hendricks şi Sumi Jo. A apărut în filme şi pe coloane sonore de film, inclusiv în „Moulin Rouge” al lui Baz Luhrmann.

În România, a colaborat cu Loredana Groza şi cu Zsuzsana Cerveni, una dintre participantele la Vocea României. A cântat cu Andrea Bocelli, al cărui invitat special a fost în turneul mondial al acestuia.

Sursă foto: Wikimedia Commons

 



Psihiatru (2)