La propunerea Ministerului Sănătăţii, au fost transportate, conform Hotărârii CNSU, medicamente şi materiale sanitare pentru ajutorarea populaţiei afectate de cutremurele devastatoare din Siria.


Este vorba despre antibiotice, analgezice, antiinflamatoare şi alte medicamente necesare tratării pacienţilor din această ţară, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

„Doresc să îmi exprim din nou solidaritatea şi compasiunea pentru victimele cutremurelor dezastruoase care au avut loc recent. Răspunsul rapid la apelul umanitar lansat către producătorii de medicamente în vederea donării de produse farmaceutice şi materiale sanitare, a fost înregistrat din partea companiilor farmaceutice Antibiotice Iaşi, Terapia SA şi Zentiva SA cărora le mulţumesc pentru ajutorul oferit”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Cei 52 de paleţi cu medicamente au fost colectaţi şi pregătiţi de compania C.N. Unifarm SA, prin Centrul Naţional Farmaceutic recent înfiinţat.

Transportul medicamentelor către aeronavele militare a fost realizat de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.





Farmacist