Centrul de Inovaţie şi e-Health din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti inaugurează pe 11 iunie, în strada Pitar Moş nr. 20 din Capitală, o nouă bază de pregătire dedicată dezvoltării procesului educaţional medical.


Inaugurarea este marcată prin organizarea primei ediţii a cursului de instruire „My First Implant”, dedicat studenţilor din anul VI ai Facultăţii de Medicină Dentară, se arată într-un comunicat preluat de Agerpres. Competiţia vrea să le ofere tinerilor studioşi oportunitatea de a insera primul implant din carieră, pe o mandibulă artificială. Această ediţie se va desfăşura cu o primă grupă de 30 de studenţi.

În noul amplasament din strada Pitar Moş, cu o suprafaţă utilă de 569 mp, UMF „Carol Davila” va dezvolta o Bază Practică de Simulare Medicală, dotată la cele mai înalte standarde.

„Prin intermediul acestui proiect inovativ, ce se axează pe metode de predare-învăţare pe baza unor tehnologii moderne, ne dorim dezvoltarea aptitudinilor şi competenţelor studenţilor în activităţile de inovare şi sănătate digitală, în vederea creşterii competitivităţii şi adaptării la digitalizarea sistemelor de educaţie şi sănătate”, a declarat rectorul UMFCD, prof. univ. dr.Viorel Jinga.

Prima ediţie „My First Implant” se va axa pe instruirea educaţională de top în implantologie dentară. Titularul cursului, prof. univ. dr. Alexandru Bucur, va susţine câteva prezentări teoretice construite în jurul unor subiecte importante, precum indicaţiile şi contraindicaţiile în implantologie sau metode novatoare de mărire a ofertei osoase.

Partea practică a evenimentului va fi susţinută de dr. Florian Obădan, medic implantolog cu peste 2.000 de tratamente de implant efectuate în cei aproape 20 de ani de carieră. În cadrul demonstraţiei practice, participanţii vor învăta despre trusa de implant şi protocoalele de inserare, urmând ca până la finalul cursului să insereze implanturi pe un model fantomă.

La curs va fi prezent şi asist. univ. dr. Mihai Bucur, care le va împărtăşi cursanţilor din experienţa sa medicală.

„În ceea ce priveşte My First Implant, trebuie spus că prin digitalizarea proceselor educaţionale şi integrarea tehnologiilor, ambele componente - teorie şi practică - sunt concepute într-un mod special, astfel încât să ofere cursanţilor bazele unui start de succes în specializarea aleasă”, a spus dr. Florian Obădan.

 

Medic