Un nou amfiteatru al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, destinat studenţilor Facultăţii de Stomatologie, a fost inaugurat în Sectorul 4, pe şoseaua Olteniţei. Proiectul reprezintă un parteneriat între Primăria Sectorului 4, UMF „Carol Davila” şi Ministerul Sănătăţii, prin Spitalul Universitar.


„Este doar prima parte a acestui proiect, pentru că vizavi, în maxim două-trei luni de zile, vom reuşi să dăm în funcţiune şi Spitalul de stomatologie, sub managementul Spitalului Universitar Bucureşti, Sectorul 4 devenind astfel o nouă locaţie în care oamenii pot să vină şi să se trateze. (...) Acest amfiteatru, cât şi clinica de stomatologie, viitorul modul de chirurgie pe care îl vom construi împreună cu Spitalul Universitar începând cu luna aprilie a anului 2024, maternitatea pe care, împreună cu Ministerul Sănătăţii, o construim la Sfântul Ioan, parteneriatul pe care îl avem cu Spitalul de pneumoftiziologie Marius Nasta pentru reabilitarea corpului de clădire din Sectorul 4, unitatea de primiri urgenţe pe care am construit-o deja, toate acestea reprezintă implicarea directă a unei echipe complexe”, a precizat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a evidenţiat că acest proiectul a fost finalizat în doar doi ani.

Rectorul UMF „Carol Davila”, prof. univ. dr. Viorel Jinga, a declarat că acest edificiu este foarte important, având în vederea lipsa mare de spaţii pentru învăţământul medical.

„Universitatea de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» are două motive de bucurie: unul este începerea anului universitar 2022-2024, cel de al doilea această frumoasă clădire. Facultatea de stomatologie îmbracă, după cum vedeţi, o haină nouă”, a precizat Viorel Jinga, menţionând că din cauza lipsei spaţiilor nu se putea creşte numărul de studenţi la stomatologie.

Potrivit lui Jinga, în prezent sunt 2.050 de studenţi la stomatologie, din care 246 sunt studenţi internaţionali.

„De anul trecut, a început un modul în limba engleză, sunt 300 de boboci şi 120 de studenţii internaţionali care vor intra în această frumoasă clădire. Pe lângă spaţiile didactice, în această clădire este şi un laborator de tehnici moleculare pentru diagnosticul infecţiilor bacteriene din cavitatea orală şi, de asemenea, este şi un centru de simulare. Şi împreună vom dota acest centru pentru a pregăti studenţii în tratamentul cariilor simple, în prepararea cavităţilor şi restaurarea dinţilor, după ce se face această preparare. Mai există, de asemenea, un centru de informatică, o bibliotecă”, a mai adăugat rectorul UMFCD.

Sursă foto: Facebook Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”




Pediatru