Ca în fiecare an, cadre didactice de la disciplina de Anatomie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi vor ţine cursuri de anatomie gratuite pentru viitorii candidaţi la concursul de admitere organizat de UMF Iaşi, pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, în limita locurilor disponibile (o sută de persoane).


Locul întâlnirilor este la Institutul de Anatomie, Amfiteatrul Mare al UMF „Grigore T. Popa” din Iaşi, Strada Universităţii nr. 16, se precizează pe site-ul universităţii.

Primul curs, ţinut de prof. univ. dr. Anca Sava, va avea loc sâmbătă, 2 martie, între orele 9.00 – 11.00. Vor fi aprofundate primele două capitole ale manualului „Anatomie şi fiziologie umană pentru admiterea la facultăţile de medicină”, Krumhardt B, Alcamo IE, Barron’s & Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

Datele următoarelor întâlniri vor fi comunicate ulterior.

Persoanele care doresc să participe trebuie să completeze un formular. La finalul înscrierii, vor primi un e-mail de confirmare care conţine ID unic de înscriere. Pentru fiecare sesiune se va completa un alt formular care se activează după finalizarea cursului anterior.

Cei 100 de participanţi sunt selectaţi în ordinea înscrierilor.

Concursul de admitere are loc la data de 21 iulie, se precizează.

Pentru ocuparea locurilor subvenţionate de la bugetul de stat şi a locurilor cu taxă în lei, pentru programele de studiu Medicină, Medicină dentară, Farmacie, Asistenţă medicală generală, Bioinginerie, se va da un test grilă cu durata de trei ore.

Disciplinele de concurs sunt următoarele:

  • Pentru programele de studiu Medicină şi Medicină Dentară: Anatomia şi fiziologia omului – obligatoriu şi Chimie organică sau Fizică – la alegere
  • Pentru programul de studiu Farmacie: Chimie organică – obligatoriu şi Biologie vegetală sau Anatomia şi fiziologia omului – la alegere.
  • Pentru programul de studiu Asistenţă Medicală Generală: la alegere între Anatomia şi fiziologia omului sau Chimie organică.
  • Pentru programul de studiu Bioinginerie, la alegere între: Matematică sau Anatomia şi fiziologia omului.

Selecţia pe bază de dosare se face pentru disciplinele Nutriţie şi dietetică, Tehnică dentară, Asistenţă de profilaxie stomatologică, Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, Audiologie şi protezare auditivă, Asistenţă de Farmacie, Radiologie şi Imagistică.

Criteriile luate în calcul la selecţia pe bază de dosare, pentru programele de studii cu 180 de credite, sunt media notelor de la bacalaureat şi media multianuală a anilor de liceu. Nota finală este media aritmetică a celor două medii. Condiţia minimă obligatorie este promovarea bacalaureatului.

Pentru mai multe informaţii, doritorii pot consulta metodologia, se mai arată.






Farmacist