Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat semnarea unui contract de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), în valoare de 20.000.000 euro, pentru o serie de obiective cuprinse în Parcul universitar ştiinţific şi tehnologic „Novum Forum”.


„După exact un an de la începerea negocierilor directe cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), am semnat, la Luxemburg, împreună cu vicepreşedintele BEI, Christian Kettel Thomsen, un contract de finanţare în valoare de 20.000.000 euro, menit să asigure o parte importantă din suportul financiar pentru viitoarele proiecte majore ale Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie 'George Emil Palade' din Târgu Mureş, a căror valoare totală este de 44.500.000 euro. În contractul semnat astăzi sunt incluse 9 obiective de investiţii în infrastructura educaţională, medicală şi de cercetare, inclusiv în Parcul universitar ştiinţific şi tehnologic «Novum Forum» pe care îl dezvoltă UMFST”, a scris dr. Leonard Azamfirei pe Facebook.

În cadrul proiectului Parc Universitar Ştiinţific şi Tehnologic „Novum Forum” se are în vedere şi construirea unui spital universitar, care va fi administrat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, informează Agerpres.

Prin intermediul componentei de spital clinic universitar se vor asigura servicii medicale şi suport pentru procesul de învăţământ destinat studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, precum şi pregătire medicală pentru medicii rezidenţi.

Leonard Azamfirei a arătat că Spitalul Clinic Universitar „George Emil Palade” va avea şi o componentă de cercetare importantă, în scopul dezvoltării de noi produse sau servicii medicale, şi se va axa pe cercetare inter şi multidisciplinară.

Potrivit rectorului, pe partea de transfer tehnologic în cazul rezultatelor cercetării şi valorificarea acestora prin activităţi economice, Spitalul Clinic Universitar „George Emil Palade” va reprezenta mediul de testare şi implementare a serviciilor şi tehnologiilor pentru o medicină modernă.

„Prin toate aceste aspecte, Parcul Universitar Ştiinţific şi Tehnologic «Novum Forum» va contribui în mod direct la creşterea calităţii actului medical desfăşurat în cadrul Spitalului Clinic Universitar «George Emil Palade», care va deveni nu numai un spital nou, modern, curat, fără incidenţă de infecţii nosocomiale, dar va influenţa în mod direct creşterea calităţii vieţii în regiune”, a mai arătat rectorul UMFST Târgu Mureş.

Sursă foto: Facebook Leonard Azamfirei

 

 

Medic