La un an de când Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat pandemie de COVID-19, Lothar Wieler, directorul Institutului Koch - principalul for pentru prevenirea bolilor infecţioase din Germania - a declarat că sunt semne clare că al treilea val de infectări cu SARS-CoV-2 a început deja în ţara sa.


Lothar Wieler a spus, la o întânire cu presa, că se impune, în continuare, respectarea cu stricteţe a măsurilor de protecţie sanitară, precum purtarea măştii şi distanţarea fizică, chiar dacă se fac vaccinări, arată o ştire dpa, preluată de Agerpres. Campania de vaccinare este o cursă împotriva coronavirusului care suferă mutaţii, dar linia de sosire se întrevede deja, a apreciat directorul.

Dacă nu vor exista întreruperi, ca de exemplu perturbări în procesul de producţie a vaccinurilor, 80% din populaţia Germaniei ar putea fi imunizată împotriva coronavirusului până în toamnă, iar dacă această prognoză se va împlini atunci toate măsurile restrictive ar putea fi ridicate, a apreciat Wieler.

În ziua în care a fost declarată pandemia, au fost raportate circa 118.000 de infecţii cu SARS-CoV-2 şi 4.300 de decese pe plan mondial. După un an, statisticile OMS relevă aproape 120 de milioane de infectări şi aproximativ 2,6 milioane de decese în lume. La ora actuală, preocuparea majoră a OMS este distribuirea inegală a vaccinurilor împotriva COVID-19.

 

Alergologia