CEO-ul grupului american Pfizer a declarat că o versiune a vaccinului anti-COVID-19, adaptată la Omicron, va fi disponibilă în luna martie. Şi reprezentanţii Moderna au spus că pregătesc un vaccin similar pentru toamna acestui an.


Albert Bourla, CEO al Pfizer, a declarat pentru postul TV american CNBC că, încă de la sfârşitul lunii noiembrie, Pfizer a început să lucreze la o nouă versiune a vaccinului său anti-COVID-19, care vizează cu precădere varianta Omicron, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Sperăm să putem ajunge la un produs, care să protejeze mult mai bine împotriva infectărilor în special, deşi protecţia împotriva spitalizărilor şi a cazurilor severe este încă rezonabil de bună cu vaccinurile actuale, dacă aţi primit a treia doză”, a explicat Albert Bourla.

Este nevoie de realizarea unor studii suplimentare pentru a şti dacă a patra doză de vaccin este necesară, a adăugat el.

CEO-ul companiei Moderna, Stephane Bancel, a declarat la rândul lui că această companie americană lucrează la o doză de rapel pentru toamna lui 2022, care vizează tot varianta Omicron. Noua versiune a vaccinului dezvoltat de Moderna va intra în curând în etapa studiilor clinice.

„Discutăm în prezent cu reprezentanţii sectorului sanitar din lumea întreagă, pentru a decide în legătură cu ceea ce noi credem că este cea mai bună strategie privind rapelul potenţial din toamna anului 2022”, a declarat el pentru CNBC.

 

Farmacist