Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova (UMFCV) organizează concursul de admitere 2022 pentru 425 de locuri la buget şi 340 de locuri la taxă. Dintre acestea, 10 locuri sunt destinate absolvenţilor proveniţi din sistemul de protecţie socială, 23 locuri sunt destinate absolvenţilor de licee din mediul rural, 4 locuri, candidaţilor rromi şi 3 locuri persoanelor cu dizabilităţi.


Programele de studii din oferta UMFCV sunt: Medicină (în cadrul Facultăţii de Medicină), Medicină Dentară, respectiv Tehnică Dentară (în cadrul Facultăţii de Medicină Dentară), Farmacie (în cadrul Facultăţii de Farmacie), Asistenţă Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare, Radiologie şi Imagistică (în cadrul Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală), se arată într-un comunicat.

Calendarul concursului este următorul:

  • Candidaţii se pot înscrie exclusiv online în perioada 11-17 iulie 2022; 
  • Candidaţii la Facultatea de Medicină şi la Facultatea de Medicină dentară (programul de studii Medicină dentară) vor susţine concursul pe 24 iulie 2022; 
  • Candidaţii la programele oferite de Facultatea de Farmacie, Facultatea de Medicină dentară (program de studii Tehnică dentară) şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă medicală vor susţine concursul pe 27 iulie 2022.

„Studenţii UMF Craiova sunt cazaţi în cele trei cămine ale Universităţii, în condiţii moderne, conforme celor mai înalte standarde, beneficiază de bibliotecă substanţială, au acces la  cele mai importante publicaţii din bazele de date internaţionale, învaţă în laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generaţie, se pregătesc în Centrul de simulare, desfăşoară stagiile de practică de specialitate în cele mai mari spitale din Oltenia. De asemenea, bobocii sunt aşteptaţi să facă parte din societăţile studenţeşti, adevărate motoare ale vieţii universitare craiovene”, se subliniază în document.

Cadrele didactice sunt medici cu solidă reputaţie profesională, cu numeroase stagii de pregătire şi cercetare în marile centre din străinătate şi sunt gata să sprijine noile generaţii de studenţi UMFCV.

„Universitate cu grad de încredere ridicat (ARACIS), UMF Craiova şi-a consolidat identitatea la nivel naţional printr-o viziune integrativă, în care tinereţea, exigenţa academică şi deschiderea internaţională susţin total viitorul corp medical din regiune”, se mai arată în comunicat.

Informaţiile despre întregul proces de admitere (repartizarea locurilor, tematică, bibliografie, discipline etc.) pot fi găsite pe site-ul instituţiei, la secţiunea Admitere.  

 


Pediatru