UPDATE. Al şaselea caz de coronavirus a fost confirmat miercuri la Suceava. Este vorba de o persoană în vârstă de 71 de ani, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri, la scurt timp de la confirmarea celui de-al cincilea caz de coronavirus, că şi la Suceava se confirmă un caz de COVID-19. Este vorba de o persoană în vârstă de 71 de ani. Aceasta s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie. În 2 martie, s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu febră şi frison şi a rămas internat. În prezent, s-a declanşat anchetă epidemiologică pentru depistarea contacţilor.

Cel de-al cincilea caz a fost confirmat la un un tânăr care a intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani, din Timişoara, diagnosticat marţi cu noul coronavirus. Mai precis, este nepotul acestuia, în vârstă de 16 ani.

Conform primelor informaţii transmise de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

De asemenea, rezultatele de miercuri ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative şi urmează conform procedurii un nou test la distanţă de 24 de ore faţă de ultimul realizat.