Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat vineri, 9 aprilie, că în ultimele 24 de ore s-au imunizat 3.037 de persoane - însă niciuna în cadrul proiectului-pilot de vaccinare în cabinetele medicilor de familie, unde se administrează exclusiv vaccinul AstraZeneca.

În prima zi a proiectului, demarat pe 7 aprilie, s-au administrat 10 doze de vaccin produs de AstraZeneca în cabinetele medicilor de familie, arată reprezentanţii DSP Timiş, citaţi de Agerpes. Până acum, sunt înscrise în proiect 49 de cabinete de medicină de familie, care pot să administreze vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2.

„DSP Timiş a distribuit 2.450 de doze de vaccin la 49 de cabinete, în cadrul proiectului-pilot. Vaccinările se fac în funcţie de programările medicilor de familie”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

De la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, în judeţ s-au administrat 157.631 doze vaccin, din care 42.429 au fost rapel. Au fost înregistrate 115 reacţii adverse de intensitate scăzută spre moderată, ultima fiind de tip alergic, care s-a remis în urma administrării tratamentului antialergic aplicat.

În Timişoara şi zona metropolitană, medicii înscrişi în proiectul-pilot au primit, pe lângă vaccinuri şi materiale sanitare, şi câte 100 de teste antigen – fiindcă, odată cu vaccinarea, a demarat şi proiectul de testare în cabinetele medicilor de familie.

 

ORL