În ultimele 24 de ore, au fost vaccinaţi anti-COVID 1.903 minori cu vârste între 12-15 ani, arată dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2. Alţi 4.173 sunt programaţi pe platforma electronică.


Cei mai mulţi copii provin din Bucureşti, Ilfov şi Cluj, a mai arătat coordonatorul campaniei de vaccinare, într-o conferinţă de presă. El a mai subliniat faptul că România este prima ţară din Uniunea Europeană care a început vaccinarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, imunizarea fiind utilă în special copiilor cu afecţiuni cronice, expuşi riscului de a face forme grave de COVID-19.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a mai spus că România va începe să emită certificatele privind libera circulaţie pe timp de pandemie, care vor permite călătoriile în afara ţării fără obligaţia intrării în carantină. Eliberarea certificatelor se va face din data de 1 iulie.

Referitor la acest subiect, Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a precizat că va exista un site unde doritorii îşi vor crea un cont şi se vor autentifica. Vor primi apoi pe e-mail un link de unde îşi vor putea descărca certificatul respectiv.

Pe site-ul Uniunii Europene s-a anunţat recent faptul că şapte ţări din UE, inclusiv Bulgaria, Grecia şi Germania, au început să emită deja primele certificate privind libera circulaţie.

 

Pediatru