La conferinţa de presă care a urmat Maratonului Informării din weekend, dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, s-a declarat „îngrozit” de comentariile românilor care au urmărit pe reţelele sociale sesiunile live şi de acuzaţiile făcute la adresa corpului medical. El a arătat că războiul cu pandemia se câştigă doar prin solidaritate, implicare şi empatie faţă de suferinţa semenilor.


„M-am uitat pe câteva comentarii ale oamenilor care urmăreau pe reţelele sociale sesiunile de informare de la Maratonul Informării şi m-am îngrozit. Se vorbea despre minciuna doctorilor, hoţie, despre dictatura medicală, experimente...”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, citat pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

„Cum putem lansa astfel de acuzaţii la adresa corpului medical? Aceiaşi oameni care de luni de zile fac eforturi supraomeneşti pentru a salva viaţa semenilor... au fost cadre medicale care au murit la datorie. De personalul medical ne legăm speranţele când avem o problemă de sănătate sau când ajungem la spital!”, a mai spus şeful CNCAV.

El  a adăugat că „niciodată nu vom fi bine” dacă vom continua „să ne suspectăm unii pe alţii, să ne acuzăm, să ne arătăm cu degetul, să ne sabotăm”.

„Acest război se câştigă doar prin solidaritate, prin implicare, prin empatie faţă de suferinţa semenilor”, a subliniat Valeriu Gheorghiţă.

„Noi suntem de aceeaşi parte a baricadei cu dumneavoastră. Ne dorim cu toţii acelaşi lucru... să nu mai moară bunicii, părinţii şi prietenii noştri, copiii să meargă la şcoală în siguranţă, pacienţii cu alte afecţiuni să beneficieze la timp de îngrijirile medicale necesare. Mă întreb oare câţi oameni mai trebuie să moară ca să înţelegem? Cum de am devenit atât de nepăsători faţă de suferinţă? Când şi cum am devenit aşa de uşor de păcălit de tot felul de indivizi iresponsabili care propagă «moartea» prin dezinformarea pe care o fac... care cresc ezitarea, confuzia, frica şi indecizia?!”, a continuat coordonatorul campaniei de vaccinare.

„Avem nevoie de dumneavoastră. Veniţi alături de noi. Implicaţi-vă în lupta împotriva pandemiei. Aveţi încredere în corpul medical”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă. „Vaccinarea este cea mai eficientă măsură pe care azi o avem la îndemână pentru a ne proteja sănătatea nouă şi celor dragi. Vaccinurile nu sunt perfecte... cum nu sunt perfecte nici tratamentele, nici metodele de diagnostic, dar sunt cele mai bune arme pe care le avem la îndemână!”, a conchis preşedintele CNVAV.

Sursă foto: Facebook RO Vaccinare

 

Medic