La conferinţa de presă organizată ieri, de Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă a făcut precizări privind modul în care va avea loc vaccinarea la cabinetele medicilor de familie.


Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a spus că încă se lucrează la detalii, şi că e nevoie şi de consultarea cu cei aflaţi în reţeaua de medicină de familie. În principiu, fiecare medic de familie va avea un ID creat în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV).

„Noi am considerat că un număr de circa 20 de persoane este rezonabil, care să fie vaccinate în fiecare zi după un program de 5 zile pe săptămână, de luni până vineri. Însă medicii de familie vor avea posibilitatea să-şi facă programul în funcţie de cum au activitatea la cabinet, aşa încât nu trebuie să vaccineze zilnic. Important este ca într-o săptămână să avem acel estimat de persoane vaccinate”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai adăugat că numărul necesar de doze va fi alocat pentru o perioadă de două săptămâni, distribuirea dozelor către cabinetele de medicina de familie urmând a fi realizată cu transporturi speciale.

Pentru activitatea de vaccinare, medicii vor fi remuneraţi, conform Ordonanţei de Urgenţă nr.3/2021.

Gheorghiţă a mai spus că, din informaţiile pe care le are, circa 55% din medicii de familie ar dori să participe la acest demers.

Până în luna aprilie, când e planificată începerea vaccinării la cabinete, se vor organiza, în mai multe judeţe, webinarii şi sesiuni de training cu medicii de familie, pentru a fi explicate în detaliu etapele acestei strategii de vaccinare şi modalitatea de înregistrare a datelor în RENV, a mai precizat Valeriu Gheorghiţă.


Medic