Un Centru de promovare a sănătăţii, care va oferi, gratuit, servicii medicale şi sociale pentru vârstnici şi persoane vulnerabile, a fost inaugurat la Zalău, în prezenţa preşedintelui Crucii Roşii Române, Camelia Şucu, a membrilor filiale Sălaj, a autorităţilor locale şi judeţene şi a colaboratorilor.


„Aceste centre de promovare a sănătăţii sunt exemple concrete de colaborare eficientă pe plan local între Crucea Roşie Română şi autorităţi, între Crucea Roşie Română şi diverse instituţii private. Impactul acestor centre de sănătate asupra societăţii noastre va fi semnificativ. Oferă îngrijire medicală persoanelor care nu îşi permit din punct de vedere financiar acest serviciu, va salva vieţi şi va îmbunătăţi starea de sănătate a comunităţilor noastre. Este un pas important în direcţia unei societăţi mai echitabile şi mai sănătoase”, a declarat, la festivitatea de inaugurare, Camelia Şucu, citată de Agerpres.

„Realităţile vremurilor actuale ne arată faptul că avem o nevoie tot mai mare de servicii medicale şi sociale pentru vârstnici şi persoane vulnerabile, sprijin pe care sistemul de stat nu îl poate oferi, astăzi, tuturor celor care au astfel de nevoi. De aceea, în opinia mea, acest centru este o adevărată «gură de oxigen» într-un sistem uneori sufocat de nevoia de asistenţă medicală şi psihosocială. Asta ca să nu mai amintim faptul că serviciile medicale de bază, consilierea psihologică sau activităţile de grup pentru adulţi şi copii ce vor fi organizate aici sunt în totalitate gratuite”, a spus prefectul Dari Toma.

Centrul de promovare a sănătăţii din Sălaj – al şaselea de acest fel din ţară - va oferi acces gratuit la servicii de medicină generală şi pediatrie, consiliere psihologică şi activităţi psihosociale, logopedie şi kinetoterapie.

Amenajarea centrului a fost realizată din fondurile proprii ale filialei, iar activitatea acestuia este integrată în proiectul Caravana de Sănătate, implementat de Crucea Roşie Română în colaborarea cu Crucea Roşie Franceză.

Sursă foto: Facebook Crucea Roşie Română

 

 

 

ORL