De Ziua mondială a voluntarilor, marcată anual pe 5 decembrie, Crucea Roşie Română a trimis mesaje de mulţumire celor care ajută organizaţia să-şi ducă mai departe misiunea.


De Ziua mondială a voluntarilor, Crucea Roşie Română a postat mai multe mesaje pe pagina sa de Facebook.

„Voluntarii sunt sufletul şi forţa Crucii Roşii Române. La mulţi ani celor care ne sunt alături zi şi noapte ca să putem duce mai departe misiunea”, a subliniat Camelia Şucu, preşedintele Crucii Roşii Române.

Într-o altă postare se arată că „într-o lume plină de provocări, voluntarii sunt simbolul speranţei şi al luminii acolo unde pare a fi întuneric”.

Tema de anul acesta pentru Ziua mondială a voluntarilor este „Puterea acţiunii colective: dacă toată lumea s-ar implica”, se arată pe site-ul Naţiunilor Unite.

„Dacă toţi ar fi voluntari, lumea ar fi un loc mai bun. Imaginaţi-vă că peste 8 miliarde de oameni s-ar angaja în acţiuni benevole. Ar însemna posibilităţi nelimitate pentru o dezvoltare durabilă – hrană şi educaţie pentru toţi, un mediu curat şi o sănătate corespunzătoare, societăţi incluzive şi pacifice”, se mai arată pe site-ul Naţiunilor Unite.

Voluntariatul este o enormă resursă regenerabilă pentru a rezolva probleme sociale, economice şi de mediu în întreaga lumea. Voluntarii sunt în prima linie în situaţii de criză, dificile şi urgente, se mai subliniază.

Sursă foto: Facebook Crucea Roşie Română

 

 


Psihiatru (2)