Claritatea viziunii este importantă pentru noi, oamenii.

Dacă vederea ne funcţionează bine, observăm detalii, vedem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru, ne orientăm cu uşurinţă printre obstacolele sau dificultăţile ce apar în drum şi sesizăm oportunităţile şi şansele.

Lumina ochilor este o sintagmă echivalată în popor cu „de nepreţuit”, fiind folosită şi atunci când ne referim la copii (fiul meu, lumina ochilor mei).

Ochii noştri spun foarte multe despre întregul corp.

Irisul îşi stabileşte culoarea în funcţie de stagnarea limfatică din corp. Culorile cel mai frecvent întâlnite ale ochilor sunt căprui şi albastru. Celelalte nuanţe intermediare sunt reprezentate de ochii verzi (de cele mai multe ori), cu stagnare limfatică moderată (limfa gălbuie şi stagnantă din corp şi cap îi transformă în ochi verzi), sau de alte nuanţe închise, cu stagnare limfatică masivă (limfa verzuie-maronie compactă şi destul de toxică îi transformă în diferite nuanţe de căprui).

În cursul episoadelor de detoxificare cu produse naturale (gemoderivate, fitoterapice, homeopate) şi prin dietă, am constatat modificarea culorii irisiului, în funcţie de evoluţia procesului de detoxificare.

Ce produse gemoderivate s-au dovedit a fi de folos în drenajul limfatic din zona capului, cu schimbarea spre deschidere a culorii ochilor?

Extractul din Sevă de mesteacăn D1 (primăvara), 25 de picături în apă, de două ori pe zi, 1-2 sau trei luni de tratament (asociat, eventual, cu o dietă de susţinere pentru ficat şi rinichi).

Extractele din Frasin (Fraxinus excelsior D1), 25 de picături în apă, dimineaţa, şi Extractul din Afin D1 (Vacciniu myrtilus D1), 25 de picături în apă, seara, zilnic, 2-3 luni de tratament, vara sau toamna.

Extractele din Scoruş (Sorbus domestica D1), 25 de picături în apă, dimineaţa, şi Extractul de Castan comestibil (Castanea vesca) D1, 25 de picături în apă, seara, zilnic, 2-3 luni (iarna).

Conjunctiva – sau albul ochilor – este limpede, lucioasă şi strălucitoare şi ne arată gradul de claritate al circulaţiei sangvine la nivel cerebral.

Analizând conjunctiva, se observă cel mai bine starea ficatului. De câte ori există o suferinţă a ficatului, apar probleme şi tulburări în primul rând la nivelul conjunctivei (care devine roză, roşie sau de-a dreptul sângerie) şi ulterior şi la nivelul altor părţi ale globului ocular.

Culoarea conjunctivei poate fi gălbuie (în probleme de stagnare masivă a ficatului) sau uneori chiar albăstruie (în probleme grave, precum tumori sau cancere).

Susţinerea ficatului cu remedii de drenaj şi de curăţare, alături de o dietă uşoară, de cruţare a ficatului, ajută mult la curăţarea ochilor.

Combinaţia de extracte din Arin negru (Alnus glutinosa D1), 25 de picături în apă, dimineaţa (care îmbunătăţeşte circulaţia periferică la nivelul capului), şi Extractul din Alun (Corylus avelana D1), 25 de picături în apă, seara (susţinător şi regenerator al ficatului şi plămânilor), ajută mult cu echilibrarea funcţiei ficatului, la curăţarea sângelui şi la recăpătarea privirii luminoase şi sănătoase.

Vederea ţine foarte mult de echilibrul tuturor componentelor globilor oculari (muşchi, nervi, vascularizaţie sangvină şi limfatică).

Orice retenţie de apă la nivelul corpului şi al capului (de exemplu, consum de alimente sărate) determină o modificare a poziţiei globilor oculari (tumefierea pleoapelor, retenţie de apă în spatele ochilor etc.) şi dificultăţi de vedere.

În cursul dietelor de detoxificare, am observat aceleaşi reacţii de diminuare a vederii (de aproape sau departe) după consumul de grăsimi, uleiuri prăjite sau alimente amestecate (sarmale, chiftele).

Am constatat ameliorări evidente ale viziunii după consumul unei diete uşoare, după sucuri de citrice (care curăţă ficatul) şi după mici perioade de postire.

Gemoderivatele care s-au dovedit a susţine îmbunătăţirea vederii acţionează fie pe drenajul şi pe detoxifierea ficatului, fie pe îmbunătăţirea circulaţiei sângelui (şi a curăţării acestuia), fie pe eliminarea stagnării limfatice locale (la nivelul capului).

Schema care s-a dovedit a ajuta, pe lungă durată, la îmbunătăţirea calităţii vederii a fost următoarea:

Extracte de Cătină roşie (Tamarix gallica D1) şi Alun (Coryllus avelana D1), 25 de picături în apă, din fiecare, zilnic, dimineaţa, cinci zile pe săptămână, pentru mai multe luni (chiar ani de tratament). Datorită pauzei de două zile în weekend, tratamentul poate fi realizat pe o perioadă mai lungă, fiind bine tolerat de organism.

Seara, se va administra fie Extract din Afin (Vaccinium myrtillus D1), 25 de picături în apă, zilnic, cinci zile pe săptămână (dacă este nevoie şi pentru susţinerea rinichilor şi eliminării toxinelor din corp), fie Extractul din Porumb (Zea mays D1), 25 de picături în apă, seara, cinci zile pe săptămână, mai multe luni, dacă este nevoie de susţinerea suplimentară (regenerativă) a ficatului.

Gemoderivatele ne pot ajuta să vedem mai bine, să arătăm mai bine şi să ne folosim eficient vederea, pentru a ne organiza mai eficient întreaga viaţă.