Perioada de vacanţe, mers la mare şi munte, stat în aer liber şi exerciţii fizice mai intense se apropie de final. Ne îndreptăm către o nouă perioadă de stat mai mult în faţa ecranelor, în încăperi nu foarte bine ventilate, cu corpul mai sedentar şi mintea suprasolicitată.
Ce patologie frecventă ştim că apare la început de toamnă?
Desigur, patologia respiratorie, cu fel şi fel de infecţii şi inflamaţii în zona gâtului şi a nasului.
Acumularea de mucus din aceste regiuni le face foarte predispuse la colonizarea microbiană şi virală, aşa că simptomele răcelilor nu întârzie să apară după prima săptămână şcolară.
Gemoterapia poate fi de mult folos în prevenţia acestor neplăceri.
Chiar de la începutul lui septembrie, se recomandă începerea tratamentului cu o combinaţie dovedită eficientă, în ani întregi de folosire prelungită, la zeci de pacienţi, copiii şi adulţi deopotrivă:
Extract din muguri de Coacăz Negru (Ribes nigrum D1), 20 de picături în apă (la copii), 30 de picături (la adulţi), dimineaţa, 5 zile pe săptămână, 3-4 luni şi
Extract din mlădiţe de Afin D1, 20 (30) de picături, seara, 5 zile pe săptămână, 3-4 luni.
Coacăzul este un întăritor al glandelor suprarenale, acele glande de stres mult încercate şi în schimbările ritmului de activitate (de la excese fizice la excese intelectuale şi mentale), dar şi în combaterea virozelor şi eliminării mucusului acid.
Afinul este un susţinător al rinichilor, drenor limfatic important şi un antioxidant, antiacid şi antiinflamator asemănător Coacăzului Negru.
Dacă se doreşte folosirea produsului concentrat din coacăz, în loc de gemoderivat se poate folosi Extractul de Coacăz Negru MG, dimineaţa, în doză de 10 picături (copii) sau 20 de picături la adulţi (mai puţin decât varianta diluată a gemoderivatului, dar puţin mai mult decât dozele indicate în prospect).
Această schemă preventivă ajută şi la adaptarea mai rapidă la şcoală şi la noul ritm, dar şi la susţinerea mentală şi emoţională, odată cu schimbarea de anotimp.
Patologia respiratorie de toamnă vine şi cu probleme bronşice şi faringo-laringo-amigdaliene, în care principalele simptome (deranjante) sunt tusea, expectoraţiile şi pierderea vocii (cu sau fără dificultăţi respiratorii).
Gemoterapia poate fi de folos şi în aceste patologii. Vă recomand o altă schemă destul de frecvent folosită (şi testată pentru eficienţă):
Extract din muguri de Carpen D1, 25 (30) de picături, dimineaţa şi
Extract din muguri de Alun D1, 25 (30) de picături, seara, zilnic, 5 zile pe săptămână, 2-3 luni, pentru prevenirea problemelor de tract respirator inferior.
Dacă este nevoie de tratarea tusei sau a răcelii deja instalate, recomand combinaţia Extract Coacăz Negru D1 (sau MG), împreună cu Extractele din Carpen şi Alun, câte 25 de picături în puţină apă, de 3 ori pe zi – zilnic, 7-10 zile.
Pentru copii sau pentru o administrare mai rapidă a acestor preparate, recomand un procedeu interesant:
În 500 ml apă (o sticlă de plastic mică, plină cu apă plată) se vor pune 50 de picături din cele trei extracte (Coacăz Negru D1 sau MG, Carpen D1 şi Alun D1), se agită bine şi se consumă această apă, câte o gură, câte o gură – de-a lungul întregii zile.
Este o soluţie utilă pentru eliberarea căilor respiratorii de mucus, rezolvarea inflamaţiei de suprafaţă şi pentru întărirea imunitară cu susţinerea corpului (mai ales pe suprarenale şi ficat, glandele de stres şi sediul energiei corpului).
Vine toamna, dar nu ne facem probleme când cunoaştem modul în care gemoterapia ne poate susţine pe cel mai frecvent întâlnită patologie a perioadei (cea respiratorie). Orice fel de eliminări de toxine, la nivel de tract respirator inferior sau superior, pot fi susţinute şi facilitate prin folosirea produselor gemoderivate.
Şi să nu uităm că acestea pot fi administrate fără probleme în acelaşi timp cu alte medicamente de sinteză (chiar şi cu antibiotice), când simptomele sau diagnosticul problemei o necesită.
Gemoderivatele sunt produse uşor de administrat. Dacă vă îngrijorează cantitatea mică de alcool din produsele gemoderivate, puteţi să le puneţi în puţin ceai cald (peste 50 de grade) şi să-l lăsaţi să se răcească. Ştim că alcoolul este evaporat la căldură, aşa că ne luăm măsurile de siguranţă pentru a nu încărca inutil ficatul sensibil al copiilor.
Vine toamna şi noi suntem pregătiţi. Ne vom bucura de reîntâlnirea cu colegii, la şcoală, sau de noi provocări la locurile de muncă. Şi ştim că avem produsele naturale alături de noi, de fiecare dată când este nevoie să susţinem corpul, când are probleme de sănătate.
Să ne fie bine tuturor şi să ne bucurăm de fiecare zi din frumoasa perioadă a toamnei!