Dragi colegi,

Ne „întâlnim” pentru ultima dată în acest an cu articole, sperăm, interesan­te, cu experienţa deja semnificativă a con­fe­rin­ţe­­lor medicale online sau, în cel mai bun caz, hibrid şi, cu siguranţă, cu nos­tal­gia conferinţelor cu participare ex­clu­siv în sala de conferinţă.

Normalitatea de altădată este încă de­­par­te şi, de cele mai multe ori, des­fă­şu­­ra­rea conferinţelor medicale este im­pre­vi­zibilă din cauza fluctuaţiilor epi­de­mio­­logice ale pandemiei de COVID-19.

Din păcate, Al Doilea Congres de Au­dio­­logie, pregătit cu atât de multă dăruire şi efort, şi-a schimbat statutul cu doar o săp­tămână înainte de începerea sa, din conferinţă hibrid în conferinţă online, dar cu un studio live în care organizatorii au stat non-stop trei zile de conferinţă şi în care unii dintre lectori au făcut efortul de a fi prezenţi şi ei. A fost un congres cu un înalt nivel ştiinţific, care a adus informaţii de actualitate şi chiar viitoare proiecte de cercetare, nu numai pentru practica clinică a medicilor ORL, ci şi a au­dio­logilor sau audioproteziştilor. Ne dorim ca acest ultim aspect să fie un semn premonitoriu pentru îndeplinirea do­rin­ţei Societăţii Române de Audiologie şi Patologie a Comunicării de a revigora edu­caţia în audiologie.

Veţi regăsi în numărul 53 al revistei ORL.ro articole ale lectorilor prezenţi la Congresul SRAPC, derivate din practica clinică a tinerilor specialişti.

Vă invităm, ca de obicei în luna săr­bă­to­rilor de iarnă, să includeţi în programul dumneavoastră din anul 2022 Forumul ORL.ro, care se va desfăşura în zilele de 4 şi 5 martie, cel mai probabil tot în format online, având ca temă Particularităţile ORL în pandemie.

Sărbători fericite!