În 27-28 mai 2016, la Spitalul Andivet Deva se vor desfășura două workshopuri de ecografie abdominală și cardiacă, lectori fiind Pamela Harrigan, RDCS (USA) și Alice Rădulescu DVM.
Este pregătit și va fi anunţat curând workshopul de manopere în urgențe, care se va desfășura în mai multe locaţii din ţară: Timișoara, București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași, Brașov.
În perioada 22-25 iunie, la Viena are loc ediţia a 22-a a Congresului European FECAVA, alături de congresul societăţii VOEK din Austria.
În luna septembrie dorim organizarea unui workshop la București, tema fiind imagistica medicală-radiologie, sub îndrumarea Eduardo Auriemma DECVDI (IT).
În 6-8 octombrie, la Belgrad are loc prima ediţie a EEVC (Eastern European Veterinary Conference).
Dintre lectorii invitaţi îi amintim pe Richard LeCouteur BVSc, PhD, DACVIM, DECVN (USA), Justine Lee, DVM, DACVECC, DABT, (USA), Thomas Flagel, DACVIM, DECVN, (DE), Michael Day, BSc BVMS, PhD, DECVP, Luca Ferasin, DVM, DECVIM, MRCVS, (UK), Laurent Findji, DVM, MS, MRCVS, DECVS, (UK), Ron Ofri, DVM, DECVO (Israel), Aldo Vezoni, SCMPA, DECVS (IT).
EEVC este un proiect iniţiat de asociaţiile din estul Europei, sub îndrumarea BSAVA, fiind o conferinţă itinerantă, în fiecare an desfășurându-se în altă ţară. În 2017 suntem onoraţi să organizăm în România ediţia a II-a.
În 4-5 noiembrie, la Timișoara va avea loc workshopul de ecocardiografie, sub îndrumarea lectorilor June Boon, (USA), Luigi Venco (IT) și Alice Rădulescu (RO).
Anul se va încheia cu ediţia a XI-a a Congresului Internaţional AMVAC la Sinaia în perioada 10-12 noiembrie 2016. Vom avea ca în fiecare an lectori din ţară și din străinătate și dorim să oferim participanţilor peste 80 de prezentări din cele mai diverse domenii din medicina veterinară pentru animale de companie.
Vă așteptăm la aceste evenimente pentru a ne pregăti continuu în slujba pacienţilor noștri.

Andrei Timen, DVM, PhD
Președinte AMVAC