Am pregătit al doilea număr al revistei noastre, cu teme interesante, actuale, practice şi de detaliu, în acelaşi timp.
Acest număr apare în condiţii vitrege de climat, cu recorduri de temperatură şi variaţii bruşte ale vremii, care ne afectează organismul din multe puncte de vedere. Din acest motiv, este esenţial să ne ajustăm dieta pentru confort şi hidratare. Se estimează că până la 30% din nevoile de lichide pot proveni din alimente, cu predilecţie fructe şi legume. Esenţiali în astfel de situaţii sunt carbohidraţii, lichidele şi sodiul. Carbohidraţii optimizează absorbţia apei şi a sodiului în corp, elemente care se pierd uşor şi trebuie compensate prin aport, în condiţii de caniculă.
Cred că parcurgerea unor materiale interesante din domeniul ştiinţelor nutriţiei, la ceas de seară şi acompaniate de o ceaşcă de ceai sau o limonadă, ar fi binevenită atât pentru minte, cât şi pentru trup.
Vă dorim, ca de obicei, o lectură spornică!
Echipa The Romanian Journal of Nutrition