O nouă generaţie de studenţi a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti care va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii, numele ilustrului medic „Prof. Dr. Eugen Proca” va deschide anul universitar 2020-2021, joi, 1 octombrie, anunţă într-un comunicat de presă UMFCD. Fondator al Societăţii Române de Urologie, membru de onoare al Academiei Române, medicul şi profesorul Eugen Proca este cel care, în 1980, a efectuat primul transplant renal, reuşit la om, de la un donator în viaţă, premieră de maximă importanţă pentru medicina românească.


Astfel, tânăra generaţie „Prof. Dr. Eugen Proca” prin cei 1.885 de boboci medicinişti ai săi, împreună cu alţi 8.723 de studenţi din anii superiori, 1.900 de masteranzi şi doctoranzi ai Universităţii, precum şi cadrele didactice ale acesteia au făcut să răsune imnul academic Gaudeamus Igitur în faţa parcului din incinta Palatului Facultăţii de Medicină.

„În tot acest context al pandemiei COVID 19, vom începe un an universitar atipic, iar cursurile universităţii noastre vor demara luni, 5 octombrie şi se vor desfăşura on-line, în timp ce lucrările practice şi laboratoarele se vor desfăşura într-un sistem dual, on-line şi faţă în faţă, după un program adaptat fiecărei discipline de studiu”, a declarat Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, prof. dr. Viorel Jinga.

„Transmit tuturor respectul şi admiraţia mea pentru maturitatea, răbdarea şi perseverenţa dovedite în momente în care ne confruntăm cu numeroase obstacole şi restricţii şi vă asigur că Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” va pune întotdeauna pe primul loc siguranţa şi sănătatea dumneavoastră, luptând totodată pe toate căile pentru atingerea obiectivelor strategice de învăţare şi dezvoltare, mai ales în aceste vremuri dificile”, a adăugat prof. Jinga.

De asemenea, rectorul UMF „Carol Davila” a menţionat: „Urez tuturor un călduros salut de bun-venit şi în mod special celor 1.885 de boboci medicinişti care, începând de astăzi, formează generaţia – Prof. Dr. Eugen Proca – nume pe care sunt convins că îl vor purta cu mândrie şi totodată vor fi călăuziţi de dictonul latin, mult îndrăgit de ilustrul profesor – Labor omnia vincit improbus (Munca stăruitoare învinge totul)”.


36 de olimpici au ales „UMF Carol Davila”

Printre cei 1.885 de studenţi înscrişi în anul I la studiile de licenţă din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti se numără şi 36 de olimpici naţionali şi internaţionali, dintre care 33 care au ales să urmeze studiile universitare la Facultatea de Medicină, unul la Facultatea de Medicină Dentară şi 2 au optat pentru Facultatea de Farmacie.

Prestigioasa instituţie de învăţământ superior medical numără în prezent un total de 12.500 de studenţi, dintre care 10.608 studenţi sunt înscrişi la studiile de licenţă, iar anul acesta Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a reuşit o nouă performanţă academică, urcând în ierarhia unuia dintre cele mai presigioase clasamente internaţionale ale universităţilor – TOP Shanghai, poziţionându-se în intervalul 151-200 în domeniul „Medical Sciences”, pe subiectul „Clinical Medicine”.