Proiectul „Alege să fii farmacist”, derulat anul trecut de compania Antibiotice în parteneriat cu Facultatea de Farmacie din cadrul UMF „Grigore T. Popa” Iaşi, a fost premiat cu Menţiune la Categoria Parteneriat Intersectorial, în cadrul Galei Romanian CSR Awards 2020, joi, 4 iunie.


„Alege să fii farmacist” este un proiect destinat tinerilor liceeni din regiunea de Nord-Est a ţării, aspiranţi la o carieră în industria farmaceutică.

Mihaela Ceucă, manager Resurse Umane, Antibiotice SA, a declarat că „această recunoaştere naţională arată că, atunci când se întâlnesc un elev cu aspiraţii, un profesor potrivit şi o companie în care pasiunea poate deveni profesie, societatea în general nu are decât de câştigat”, se arată într-un comunicat de presă.

În cadrul proiectului, farmacişti, angajaţi ai Antibiotice Iaşi, au susţinut prezentări în faţa a 50 de liceeni, despre profesia lor, oferind atât informaţii, cât şi un exemplu personal despre ceea ce înseamnă să îţi urmezi pasiunea, devenind farmacist ce activează în domeniile cercetării, calităţii ori fabricaţiei de medicamente, într-o industrie salvatoare de vieţi.

„Această distincţie ne onorează şi ne determină să perseverăm în demersul nostru de a implementa proiecte privind educaţia şi formarea profesională. Mulţumim companiei Antibiotice pentru ocazia unică oferită, prin care elevii au putut să cunoască lumea fascinantă a medicamentului şi să înţeleagă procesul complex de realizare a unui produs farmaceutic de la idee şi concepere, până la producerea pe fluxuri de fabricaţie şi prezenţa lui în farmacie”, a declarat decanul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, prof. dr. farm. Lenuţa Profire.

Antibiotice dezvoltă de circa 10 ani programe de orientare profesională pentru viitorii absolvenţi ai facultăţilor de Medicină, Farmacie, Biologie, Chimie, Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, ce îşi doresc o carieră în industria farmaceutică. Compania oferă oportunitatea studenţilor din anii terminali de a-şi completa pregătirea universitară cu o serie de concepte specifice industriei prin programe precum „Şcoala de vară a+” aflată la a X-a ediţie şi „Perform a+” , ce însumează patru ediţii.