Campania se adresează tuturor românilor şi este realizată cu aprobarea Ministerului Sănătăţii şi cu implicarea specialiştilor din domeniu.


Romalimenta - Federaţia patronatelor din industria alimentară lansează campania naţională pentru un stil de viaţă sănătos mets.ro, care reprezintă „un demers integrat de promovare a obiceiurilor alimentare sănătoase şi a unui stil de viaţă activ şi echilibrat”, se arată într-un comunicat.

Conform statisticilor UE, factorii de risc comportamentali şi de mediu reprezintă o ameninţare serioasă la adresa sănătăţii populaţiei, iar alimentaţia deficitară şi lipsa activităţii fizice sunt preocupări majore.

Pentru îmbunătăţirea situaţiei, Romalimenta propune o abordare strategică care include promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase şi a unui stil de viaţă mai activ. 

Proiectul se concentrează asupra acţiunilor de informare şi educare, având la bază o platformă tip website ce integrează cu ajutorul specialiştilor resurse relevante cu privire la dietă şi mişcare fizică, dar şi la celelalte componente ale stilului de viaţă sănătos.

Pe website-ul dedicat sunt publicate reţete echilibrate, sugestii de activităţi fizice personalizate, meniuri săptămânale, un dicţionar de alimente şi multe alte informaţii care ajută la încurajarea şi menţinerea unui stil de viaţă sănătos, aceasta fiind una dintre principalele valori care stau la baza misiunii Romalimenta.

„Romalimenta are ca obiectiv implementarea de proiecte ce contribuie la consolidarea, dezvoltarea şi sustenabilitatea acţiunilor membrilor săi. În cadrul protocoalelor de colaborare cu Ministerul Sănătăţii şi-a adus aportul în promovarea stilului de viaţă sănătos şi echilibrat prin multiple iniţiative: reducerea treptată, în mod voluntar, a conţinutului de sare, grăsimi şi zaharuri introduse la fabricarea alimentelor, creşterea disponibilităţii produselor alimentare în ambalaje mai mici pentru a permite un control adecvat al aportului de calorii, introducerea informaţiilor nutriţionale de bază per 100 ml, susţinerea mai multor proiecte educaţionale în şcoli şi în spaţiul public. Romalimenta continuă aceste demersuri şi lansează programul naţional METS (Mănâncă Echilibrat, Trăieşte Sănătos) împreună cu Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a declarat Mihai Vişan, director executiv Romalimenta.

Campania de informare este completată de Unchain, un program pentru încurajarea mişcării în rândul adolescenţilor.





Alergologia