Un centru de vaccinare de tip drive-through va fi deschis pe 17 iulie pe Transalpina, la o altitudine de peste două mii de metri.


Centru de vaccinare va fi deschis în Pasul Urdele, la altitudinea de 2.145 de metri, a informat Instituţia Prefectului Vâlcea, pe pagina de Facebook. Va funcţiona pentru început doar în ziua de 17 iulie, în intervalul orar 10.00 – 18.00, iar imunizarea anti-COVID se va face cu serurile Pfizer şi Janssen/Johnson & Johnson.

„Este o ocazie deosebită pentru cei care iubesc muntele şi drumeţiile să se bucure de priveliştea spectaculoasă pe care acest drum montan, unic în întregul lanţ al Munţilor Carpaţi, o oferă. (...) Îi invit pe toţi cei care încă nu s-au imunizat împotriva COVID-19 şi vor să viziteze această zonă să treacă pe 17 iulie şi pe la acest centru de vaccinare. Cu siguranţă va fi o experienţă de neuitat. Fiecare persoană care se vaccinează este importantă şi numai împreună, arătând că ne pasă de sănătatea noastră şi a celor dragi, putem să învingem această pandemie”, a declarat prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

La centrul de vaccinare de pe şoseaua Transalpina se pot prezenta toate persoanele care doresc să se imunizeze, indiferent de localitatea de domiciliu, doar cu actul de identitate şi fără o programare prealabilă.

 

ORL