Publicul va avea acces, în incinta centrelor de vaccinare, la mai multe informaţii legate de posibilele reacţii adverse post-vaccinale, precum şi la modalităţile de raportare a acestora, informează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.


„Pentru a veni în sprijinul publicului, în ceea ce priveşte modalitatea de raportare a reacţiilor adverse post-vaccinale, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o Instrucţiune care reglementează Cerinţele referitoare la modalităţile de raportare a reacţiilor adverse apărute după administrarea vaccinului împotriva COVID-19. Astfel, în incinta centrelor de vaccinare, persoanele vor avea acces la mai multe informaţii legate de posibilele reacţii adverse post-vaccinale, precum şi la modalităţile de raportare a acestora”, se arată într-un comunicat CNCAV.

În centrele de vaccinare va fi disponibilă în locuri vizibile fişa de raportare a reacţiilor adverse centralizate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

Fişa se poate descărca şi de aici: https://bit.ly/3aA40CN

CNCAV reaminteşte opiniei publice că reacţiile adverse pot fi raportate ANMDMR şi online prin accesarea linkului: https://covid19.anm.ro/.

QR-codurile regăsite pe aceste fişe sunt funcţionale şi permit raportarea eventualelor simptome post-vaccinale, prin scanare.

De asemenea, persoanele vaccinate vor putea transmite fişa completată şi prin poştă, fax sau e-mail către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), la adresa: Str. Mr. Ştefan Sănătescu nr. 48, Sector 1, 011478, Bucureşti, România; Fax: +40 21 316 34 97; E-mail: RA.vaccinare.covid@anm.ro).


Farmacist