Problematica medicinei primare şi a medicinei de ambulator în România se numără printre subiectele-cheie din programul conferinţei Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB), eveniment care are loc între 21 şi 24 aprilie.


Peste 8.000 de medici s-au înscris până acum la cea de-a IX-a Conferinţă a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, eveniment care se desfăşoară în format online, se arată într-un comunicat. 

Vor fi aduse în prim-plan atât actualităţile din practica medicală, cât şi subiecte complementare, precum comunicarea sau problematica a două segmente majore din sistemul de sănătate: medicina primară şi medicina de ambulator.

„Mă bucur că acest eveniment medical, organizat într-un context epidemiologic complicat, prin tematicile şi lectorii propuşi a reuşit să adune o participare extrem de amplă”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, preşedintele CMMB. „An de an, conferinţa a devenit o referinţă în cadrul manifestărilor ştiinţifice. În 2021, conceptul acesteia a fost construit pe trei direcţii: cunoaştere, ştiinţă şi educaţie medicală continuă, concepte extrem de importante în abordarea clinică de către medici”.

În perioada marcată de pandemie, în care informaţiile se succed rapid, se dovedeşte, mai mult ca oricând, importanţa cunoaşterii în domeniul medical şi a deciziei medicale bazată pe ştiinţă, a arătat preşedintele CMMB. „Trebuie găsite soluţii ca proiectele de educaţie medicală să se desfăşoare în continuare, pentru ca medicii români să poată participa şi afla informaţii ştiinţifice relevante pentru practica lor medicală curentă”, a mai adăugat dr. Cătălina Poiană.

Sesiunile ştiinţifice vor fi de interes, din diverse specialităţi, iar afecţiunile medicale vor fi abordate din perspectiva pandemiei, se arată în comunicat.

Evenimentul include şi două mese rotunde, organizate în serile de 22 şi 23 aprilie, pe tematici ce vizează două segmente extrem de importante ale sistemului medical românesc: „Salvaţi Medicina Primară!” şi „Medicina de Ambulator, resursă cheie în managementul eficient al sistemului sanitar”.

La masa rotundă „Salvaţi Medicina Primară!” sunt invitaţi atât reprezentanţi ai medicilor de familie din Bucureşti-Ilfov, cât şi voci cunoscute ale medicilor din Bucureşti, precum dr. Sorin Paveliu şi dr. Cristian Sever Oană.

În cadrul sesiunii „Medicina de Ambulator”, masa rotunda este organizată în parteneriat cu Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator, a precizat prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu, vicepreşedinte CMMB.

Evenimentul ştiinţific se desfăşoară pe platforma Sănătatea.ONLINE/learning, iar lucrările celor două mese rotunde vor fi transmise pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti şi a partenerilor conferinţei.

 

Medic