China se pregăteşte să vaccineze împotriva coronavirusului copiii de peste 3 ani. Vaccinul Sinovac a fost aprobat recent pentru micuţii cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani.


Un purtător de cuvânt al laboratorului Sinovac, care produce unul dintre cele trei vaccinuri autorizate în momentul de faţă în China, a declarat pentru AFP că serul său Coronavac, care necesită două doze, ar putea fi distribuit minorilor.

Vaccinul respectiv a fost aprobat deja pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani, a adăugat el pentru agenţia AFP, preluată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat şi când ar putea fi administrate copiilor primele doze, de calendarul de vaccinare fiind responsabil Ministerul Sănătăţii din ţara respectivă.

Laboratorul şi-a finalizat studiile clinice pe copii şi adolescenţi, iar rezultatele vor fi publicate în revista britanică The Lancet, a adăugat el.

Şi alte laboratoare producătoare de vaccinuri anti-COVID, din China, au iniţiat studii clinice cu subiecţi minori.

Beijingul speră să vaccineze cel puţin 70% din populaţia sa până la sfârşitul anului – adică, circa un miliard de locuitori, arată AFP, preluată de Agerpres.

 

Oncolog