Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr. Florin Roşu, spune că a început să scadă numărul pacienţilor internaţi din cauza COVID-19 - ceea ce, în opinia sa, înseamnă că vârful valului cinci al pandemiei a fost atins şi că în momentul de faţă se înregistrează o fază de platou. El crede că omenirea se va obişnui cu toate aspectele reprezentate de convieţuirea cu boala COVID-19.


Joi, 17 februarie, la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi erau internate 130 de persoane cu COVID-19 cu forme medii de boală, şi alte trei persoane cu forme severe se aflau la terapie intensivă. La secţia exterioară de la Leţcani se află opt pacienţi cu forme medii şi alţi 20 la ATI, informrează Agerpres.

Managerul instituţiei sanitare, dr. Florin Roşu, preconizează că, în luna aprilie, se va înregistra „o acalmie pandemică”.

„În luna aprilie va fi o acalmie pandemică, asemănătoare lunii decembrie, şi va reprezenta premisele sfârşitului pandemic. La sfârşitul anului 2022, începutul anului 2023, omenirea se va obişnui cu toate aspectele reprezentate de convieţuirea cu boala COVID-19, ca şi şi în cazul gripei, cu toate că nu există nicio asemănare între cele două patologii, fiind total diferite. În momentul de faţă dispunem de vaccin anti-COVID-19 aşa cum dispunem şi de vaccin antigripal. Administrarea acestor vaccinuri va fi opţională, într-o singură doză, aşa cum este normal”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

„Consider că prevenţia şi protecţia vor trebui să ne caracterizeze şi să ne reprezinte, dublate de spiritul civic şi responsabilitatea faţă de cei din jur, indiferent de măsurile reglementate legislativ” a conchis dr. Florin Roşu.

 

Medic