Dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a declarat că România se află în valul patru al pandemiei, iar varianta Delta a virusului este pe cale să devină dominantă.


În ţară, trendul este ascendent din punct de vedere epidemiologic. „Suntem în valul patru, înregistrăm un număr din ce în ce mai mare de cazuri noi şi ca urmare a faptului că varianta Delta este pe cale să devină dominantă în România”, a spus Valeriu Gheorghiţă, în cadrul unei conferinţe, informează Agerpres.

El a precizat că o cauză limportantă a creşterii numărului de cazuri este mobilitatea crescută, interacţiunea crescută între persoane, coroborat cu nerespectarea măsurilor de prevenire. Din acest motiv, nu sunt şanse ca în perioada următoare situaţia să se stabilizeze.

„La nivelul medicilor de familie, în momentul de faţă sunt 2.730 de cabinete care înregistrează activităţi de vaccinare şi au fost vaccinate până pe data de 22 august peste 346.000 de persoane, majoritatea - 55%, fiind în mediul rural. La nivelul unităţilor sanitare sunt 149 de spitale publice care au activităţi de vaccinare pentru pacienţii cronici, pentru pacienţii internaţi, şi au fost vaccinaţi, începând cu a doua jumătate a lunii mai, peste 7.177 de pacienţi cronici. Cred că este o oportunitate când ajungem la spital să solicităm, în cazul în care nu am fost vaccinaţi, să beneficiem de vaccinare”, a spus Gheorghiţă.

Şi unităţile sanitare private, 26 la număr, au activităţi de vaccinare pentru pacienţii internaţi.


Medic