O formă inedită de colaborare între laboratoare, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei: grupul farmaceutic elveţian Novartis va ajuta compania concurentă Roche să producă tocilizumab, un medicament care face obiectul studiilor clinice, pentru evaluarea eficacităţii sale împotriva formelor severe de COVID-19.


Grupul elveţian Novartis va pune la dispoziţia unei companii concurente capacităţile sale de producţie, relatează agenţia AFP, preluată de Agerpres.

Comercializat sub denumirea de Actemra sau RoActemra, tocilizumab este un medicament utilizat în cazul pacienţilor cu artrită reumatoidă. Se studiază folosirea lui în tratamentul formelor grave de COVID-19.

Medicamentul s-a aflat în centrul mai multor studii, dar concluziile au fost contradictorii. O cercetare britanică, publicat la începutul acestui an, a raportat totuşi rezultate încurajatoare, mai ales în ceea priveşte reducerea riscului de deces asociat infectării cu coronavirus.

Novartis a încheiat deja parteneriate cu BioNTech şi CureVac, pentru a contribui la producţia de vaccinuri anti-COVID-19.

 

Oncolog