Grupul Zentiva a organizat un mecanism de sprijin al cetăţenilor ucraineni, prin care donează 100.000 de cutii de medicamente pentru programele de ajutor umanitar. Donaţia include medicamente esenţiale, de urgenţă, necesare în caz de spitalizare, medicamente pentru boli cardiovasculare, pentru durere şi antiinfecţioase.


În acest sens, Grupul Zentiva lucrează cu organizaţii guvernamentale şi ONG-uri care au capacitatea de a răspunde operativ la solicitările urgente ale guvernului ucrainean şi cetăţenilor săi, se arată într-un comunicat.

„Este o nevoie urgentă de medicamente şi solicitările se succed rapid. Zentiva are operaţiuni de producţie mari în Republica Cehă (Praga) şi România (Bucureşti), aşa că putem ajuta răspunzând operativ pentru a sprijini cetăţenii Ucrainei şi nevoia lor de medicamente. Suntem în contact strâns cu mai multe guverne pentru a fi gata să sprijinim şi ne-am angajat să trimitem 100.000 de cutii de medicamente”, a declarat Sona Porubska, Head of Zentiva Corporate Affairs.

Planul de donaţii face parte dintr-un set mai larg de activităţi întreprinse de companie pentru a oferi sprijin cetăţenilor ucraineni, inclusiv echipei Zentiva Ucraina, familiilor acestora şi partenerilor din ţara respectivă.

„Situaţia dificilă din Ucraina necesită o mobilizare amplă şi un răspuns de solidaritate pentru a ajuta populaţia. În România, suntem în contact cu autorităţile prin intermediul unei celule de criză şi lucrăm împreună pentru a susţine cu medicamente din portofoliul nostru. Pe lângă această iniţiativă la nivel de companie, avem şi initiative ale colegilor nostri, care s-au mobilizat să ajute refugiaţii care trec graniţa în România care au nevoie de transport, cazare, produse de igienă”, a declarat Simona Cocoş, Director General Zentiva România şi Republica Moldova.

Grupul Zentiva este unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice din Europa.


Farmacist