Din aceeași categorie
Din 2019 şi până în prezent Zentiva a susţinut plantarea a 145.000 copaci. Eforturile de reconstruire a pădurilor s-au concentrat pe zonele Dobroneagu, Valea Vâlsanului, Pojarna Valea Rea şi Groapele. În arealul Groapele şi Dobroneagu, Conservation Carpathia a demarat deja monitorizarea plantaţiilor, folosind drona achiziţionată anul acesta cu sprijinul Zentiva, se arată într-un comunicat.
„Plantarea de copaci este o investiţie esenţială în sănătatea planetei şi a noastră. Fiecare copac plantat reprezintă un pas către un viitor mai verde, mai curat şi mai sănătos pentru toate generaţiile. Zentiva are o abordare sustenabilă a întregii activităţi aceasta incluzând şi angajamentul de a proteja sau compensa pentru o planetă mai sănătoasă. Este timpul să acţionăm oriunde este nevoie să restaurăm şi să conservăm mediul”, a declarat Simona Cocoş, director general al Zentiva România şi Moldova.
„Sprijinul Zentiva nu numai că ne ajută să iniţiem revenirea pădurii în zone unde aceasta a fost abuziv distrusă, dar ne-a deschis şi calea către un sistem modern de monitorizare a plantaţiilor care ne permite să intervenim la timp dacă sunt probleme în şantierele de reconstrucţie ecologică”, a spus Mihai Zotta, director de conservare la Fundaţia Conservation Carpathia.
Angajamentul Zentiva faţă de sustenabilitate se extinde dincolo de reîmpădurire, cu programe de reducere a amprentei de carbon, a deşeurilor şi de utilizare responsabilă a resurselor.
Grupul Zentiva îşi propune să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru Scopul 1 şi 2 până în 2030, acest obiectiv fiind extins recent la a deveni zero net în 2050. Zentiva intenţionează să continue să sprijine proiectele Fundaţiei Conservation Carpathia, recunoscând rolul vital al pădurilor în combaterea schimbărilor climatice şi conservarea biodiversităţii, se mai subliniază în comunicat.
Credit foto: Daniel Mîrlea