Zentiva anunţă numirea lui Steffen Saltofte în rolul de Chief Executive Officer (CEO) al grupului Zentiva, el devenind succesorul lui Nick Haggar din data de 2 mai. Nick Haggar rămâne în Comitetul Consultativ Zentiva ca membru neexecutiv.


Steffen Saltofte a fost CEO al companiei Acino din 2012 până în 2022. Are experienţă strategică şi operaţională bogată obţinută în multinaţionale şi companii cu creştere rapidă şi va avea ca obiectiv accelerarea afacerii Zentiva. Steffen va avea biroul la Praga, se arată într-un comunicat.

„Sunt încântat să mă alătur Zentiva, o companie cu o experienţă puternică în dezvoltarea afacerii şi orientarea către clienţi. Împreună vom continua această poveste de creştere, aducând medicamente de înaltă calitate, la preţuri accesibile, oamenilor din întreaga Europă şi nu numai. Sănătatea şi accesul la medicamente sunt mai importante ca niciodată şi sunt pe deplin angajat în misiunea Zentiva”, a declarat Steffen Saltofte.

Comitetul Consultativ Zentiva, acţionarii şi angajaţii doresc să-i mulţumească lui Nick Haggar pentru activitatea sa din ultimii patru ani în calitate de CEO.

„Viziunea, inspiraţia şi determinarea lui Nick de a crea o companie farmaceutică europeană de înaltă performanţă, incluzivă şi durabilă a ajutat Zentiva să îşi dubleze afacerea în ultimii patru ani. Nick se va alătura Comitetului Consultativ Zentiva şi este încântat să sprijine dezvoltarea viitoare a Companiei ca neexecutiv”, se mai adaugă în comunicat.




Farmacist