După 37 de ani în cadrul fabricii Zentiva din Bucureşti, Margareta Tănase se retrage din activitatea profesională şi predă ştafeta lui Zsolt Baranyai la conducerea celor două fabrici deţinute de Grupul Zentiva în România.


Zsolt Baranyai are o experienţă profesională de peste 15 ani în domeniul producţiei, dobândită în companii din industria de gaze naturale şi farmaceutică, se arată într-un comunicat. Timp de 5 ani, Zsolt Baranyai şi-a desfăşurat activitatea în Teva Pharmaceutical, unde a deţinut diverse roluri de management, precum director de Aprovizionare Produse, director Excelenţă Operaţională şi Management de Proiect, director senior al Lanţului de Aprovizionare şi director senior de Operaţiuni.

În ultimii 3 ani, a fost director general al Xellia Pharmaceuticals, lucrând în domeniul substanţelor farmaceutice active (API). Pe parcursul carierei sale, a coordonat proiecte de remediere a conformităţii şi de transformare, a fost responsabil pentru transferurile de tehnologie şi managementul portofoliului de produse şi a creat o cultură lean şi de dezvoltare continuă în echipele pe care le-a condus.

Margareta Tănase îşi încheie cariera profesională la Zentiva, companie căreia i-a dedicat 37 de ani. Margareta Tănase a fost parte din echipele care au făcut posibile evoluţiile majore ale fabricii din Bucureşti – de la Uzina de Medicamente Bucureşti la Sicomed şi Zentiva – şi a contribuit decisiv la toate etapele de transformare într-un producător modern de medicamente, lider al pieţei locale de medicamente generice. Timp de 15 ani, ea a condus operaţiunile industriale, iniţial pentru fabrica Zentiva SA, iar ulterior şi pentru fabrica Labormed, achiziţionată de Grupul Zentiva în 2020. Margareta Tănase a format şi inspirat generaţii de profesionişti, se mai subliniază în document.

„Suntem profund recunoscători Margaretei Tănase pentru exemplul personal de înaltă ţinută profesională şi umană, pentru loialitate, integritate şi dedicare faţă de Zentiva, angajaţii săi, pacienţi şi pentru profesie. Margareta a cultivat, cu un stil unic de leadership, un spirit al respectului, responsabilităţii, al învăţării şi al eficienţei. Îi mulţumim şi îi urăm cu drag să se bucure de o odihnă activă după o viaţă profesională de excepţie”, a declarat Simona Cocoş, director general Zentiva România şi Republica Moldova.

„Îi urăm bun venit lui Zsolt Baranyai alături de Zentiva, un profesionist cu un parcurs profesional extraordinar. Zsolt are misiunea să continue performanţele pe care le-a dovedit în cariera sa şi, la conducerea operaţiunilor de producţie din România, să ducă mai departe ritmul de creştere al producţiei Zentiva, să atragă, să menţină şi să dezvolte echipele celor două fabrici”, a completat Simona Cocoş.

Companiile din România, parte a grupului Zentiva, sunt împreună numărul unu în volume pe piaţa totală (medicamente cu şi fără prescripţie medicală) şi numărul unu în volume şi valoare pe piaţa medicamentelor generice din România (medicamente cu prescripţie medicală, generice), cu un portofoliu de 259 de mărci, se mai precizează în comunicat.

 




Farmacist