Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că la momentul actual se află în negocieri cu mai mulţi producători de vaccinuri şi este încrezător că Institutul Cantacuzino şi-ar putea relua producţia până la sfârşitul anului.

Suntem deja în discuţii foarte avansate cu o serie de companii recunoscute în domeniul producţiei de vaccinuri pentru a identifica potenţialele colaborări pe acest segment. Noi sperăm ca din septembrie să anunţăm o astfel de cooperare, pentru că suntem realişti şi nu ne aşteptăm să pornim o facilitate de producţie la o capacitate reală de unii singuri”, a explicat ministrul Apărării în cadrul sesiunii de prezentare a bilanţului primelor 6 luni de mandat din 2018.

200 de posturi scoase la concurs

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino” ar trebui să angajeze 500 de specialişti până la sfârşitul anului, 200 de posturi fiind deja scoase la concurs.

În ceea ce priveşte Institutul Cantacuzino, cred că de fapt aceasta a fost şi este cea mai mare provocare a MApN pentru acest an. Faptul că în decembrie anul trecut ne-am asumat preluarea institutului înseamnă o imensă responsabilitate şi o capacitate de a restabili lucrurile şi de a le readuce pe făgaşul normal. (...) Anul acesta am decis să scoatem la concurs peste 200 de posturi vacante pentru a acoperi necesarul de personal în cadrul institutului. Ţinta finală aprobată prin Hotărâre de Guvern este ca Institutul Cantacuzino să fie deservit de 1.075 de posturi, iar anul acesta numărul de angajaţi să crească până la 570 de angajaţi”, a declarat ministrul Apărării Naţionale cu ocazia prezentării rezultatelor din primele 6 luni al lui 2018.

 

Sursa: Digi24