Peste 600 de specialisti se reunesc la Bucuresti in cadrul Simpozionul de Studii Clinice Synevo, eveniment dedicat celor mai recente descoperiri din studiile clinice.

Simpozionul de Studii Clinice Synevo se va desfasura in Bucuresti, pe 9 noiembrie 2018 la Hotelul Intercontinental - Sala Ronda. Evenimentul cu participare internationala se afla la a zecea editie. Publicul va urmari subiecte de ultima ora, prezentate de 19 specialisti de renume care provin din 10 tari. Se vor impartasi informatii medicale de ultima ora pe piata studiilor clinice, despre etica in acest domeniu, folosirea analizelor de laborator in cercetarea clinica si noutati de investigare si diagnostic in oncologie. Se va organiza si o masa rotunda unde se va discuta cu experti, reprezentanti si comisiilor de etica si agentiilor de medicamente, dar nu numai, din mai multe tari vecine despre “Procesul de autorizare si aprobare a studiilor clinice in Europa”.

Datorita nivelului foarte ridicat al subiectelor de ultima ora extrem de cautate de profesionistii din domeniu, evenimentul a primit aprobarea de a fi publicat pe Info MedTech, portalul european care gazduieste initiativele in domeniul eticii si conformitatii medicale.

Au confirmat participarea peste 600 de profesionisti din domeniul studiilor clinice – medici clinicieni investigatori, chimisti, biochimisti, biologi, medici de familie si alti profesionisti din organizatii de monitorizare a studiilor clinice (CROs), companii farmaceutice sponsor (cei care comanda studiile) si companii cu activitati conexe domeniului de cercetare medicala.

Participantii vor primi credite pentru educatie medicala continua EMC. Evenimentul este organizat de Synevo Central Labs Romania, reprezentand divizia de cercetare clinică a Grupului Medicover, companie cu capital suedez, listată la Nasdaq din 2017.

“Suntem mandri de cum a crescut evenimentul nostru in zece ani, de la o prima masa rotunda cu 60 de participanti la un simpozion la care s-au inscris mai mult de 600 de specialisti”, declara Cristina Florescu Moraid, Director Regional al Synevo Central Labs pentru Romania, Moldova, Bulgaria, Serbia. “Pentru noi, evenimentul e parte a dedicarii noastre pentru studiile clinice de calitate prin care ne aratam grija pentru pacient pe care il punem in centrul activitatilor noastre. De aceea nu ne limitam doar sa impartasim si altora din experienta si schimburile noastre profesionale privind datele de laborator de calitate si managementul eficient al studiilor clinice. Ne dorim ca impreuna cu colegii nostri sa dezvoltam la nivelul tarii noastre o comunitate de profesionisti care sa aduca cat mai multe studii clinice in Romania, mai ales pentru pacientii care nu au alta alternativa, dar si pentru medicii si spitalele care astfel au alte oportunitati de dezvoltare. Ca sa nu mentionam si beneficiile aduse la nivel de buget de milioane de euro pe care le-ar primi tara noastra din taxe.”

Evenimentul este sustinut de partenerii CEBIS International, IqVia, ARENSIA, Top Diagnostic, World Courier si de partenerii media Medical Market&Saptamana Medicala, Medical Manager - Oameni si Companii, MedicHub & Viata Medicala, Politici de Sanatate & Scoala Pacientilor, Raportul de Garda.