Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”, Cluj-Napoca (IOCN) a obţinut o finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru un proiect care vizează crearea, operaţionalizarea şi dezvoltarea Centrului Naţional de Competenţă în domeniul Cancerului (CNCC).


Partenerii IOCN în proiect sunt Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi şi Institutul National de Cercetare-Dezvoltare „Victor Babeş”, precum şi şase companii private specializate pe servicii medicale şi IT: Centrul de Oncologie St. Nectarie, Kol Medical Media, Oncohelp TM, Oncomed, Netvibes şi Medlife, se arată pe pagina de Facebook a IOCN.

Coordonatorul proiectului este prof. univ. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, medic primar Ginecologie şi Chirurgie Oncologică în cadrul IOCN.

„În primul rând, luptăm pentru binele pacientului şi concepem un model sănătos pe care dorim să îl diseminăm la nivel naţional, pornind de la cele cinci direcţii de cercetare care urmăresc pilonii Planului Naţional de Combatere a Cancerului – partea de depistare precoce, profilaxie, diagnostic, tratament şi paliaţie şi, sigur, registrele de cancer fără de care nu putem să vorbim despre rezultate în Oncologie. Arătăm faptul că putem conclucra instuţii publice mari, entităţi academice importante, cu mediul privat, pentru că nu suntem în opoziţie, aşa este scris şi proiectul. Ideea este tocmai de a putea disemina know how, astfel încât pacienţii noştri, oriunde s-ar adresa, să primească aceeaşi calitate a îngrijirii”, afirmă prof. univ. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, pe pagina institutului oncologic clujean.

Sursă foto: Facebook Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”, Cluj-Napoca

 



Oncolog