Ministerul israelian al Sănătăţii a anunţat că a detectat două cazuri de infectare cu o tulpină necunoscută a SARS-CoV-2. Aceasta, „fără gravitate aparentă”, combină subvariantele BA.1 şi BA.2.


Noua tulpină e necunoscută la nivel mondial, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii din Israel, preluat de AFP şi Le Figaro. Cele două cazuri de infectare au fost depistate în urma realizării testelor PCR, pe aeroportul Ben Gurion, la intrarea în ţară.

„Persoanele contaminate au prezentat simptome uşoare de febră, durere de cap şi dureri musculare şi nu au necesitat îngrijiri medicale speciale”, se mai arată în comunicat.

Conform declaraţiilor lui Salman Zarka, şeful strategiei anti-COVID a guvernului israelian, fenomenul variantelor combinate este bine cunoscut şi, în acest stadiu, nu provoacă îngrijorare că ar putea duce la cazuri grave de îmbolnăvire. Premierul israelian Naftali Bennett a programat totuşi o întâlnire cu responsabilii din Ministerul Sănătăţii.

Le Figaro notează că statul israelian a încetat, din februarie, să mai ceară permisul sanitar celor care intrau în ţară, iar din luna martie a redeschis frontierele pentru persoanele nevaccinate  – pentru prima oară de la debutul pandemiei.

La ora actuală, vizitatorii străini care vor să intre în Israel au nevoie doar de rezultatele negative a două teste PCR – unul efectuat la plecare şi unul la sosire. Cetăţenii israelieni trebuie să facă un singur test, la sosirea în ţară.

 

 

ORL