În toamnă, britanicii de peste 50 de ani vor putea să primească a treia doză de vaccin anti-COVID-19. Autorităţile încearcă astfel să elimine complet riscul de infectare cu SARS-CoV-2 pentru această categorie de populaţie, înainte de Crăciun.


Sunt în curs de desfăşurate studii care au în vedere două opţiuni, scrie cotidianul The Times, citat de Reuters şi preluat de Agerpres.

Primul studiu se bazează pe vaccinuri special modificate pentru a combate noile variante ale virusului SARS-CoV-2. Cel de-al doilea va consta în administrarea celei de-a treia doze pentru vaccinurile administrate în prezent în Marea Britanie: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford şi Moderna, precizează The Times.

În total, peste 34,6 milioane de britanici au au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit statisticilor guvernamentale.

Regatul Unit va cumpăra 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech, a anunţat săptămâna trecută ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, în virtutea unui contract care va asigura Marii Britanii un stoc de peste două ori mai mare din acest vaccin, înaintea campaniei din toamnă, cu administrarea dozei de „supra-rapel”.

 

Farmacist