Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a numit-o în funcţia de manager interimar al Institutului de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. „Prof. Dr. Dorin Hociotă” din Bucureşti pe dr. Olimpia-Iulia Zoican. Noul manager interimar o înlocuieşte la conducerea institutului pe Andreea-Natalia Marinescu, al cărei contract a expirat şi care conducea institutul din 2009.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi, „ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, i s-au adus la cunoştinţă câteva nereguli la nivelul unităţii sanitare în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o săptămâna trecută cu o parte a personalului medical al institutului. Întâlnirea a fost organizată ca urmare a petiţiei publice lansată de mai mulţi medici, în mai 2018, în care acuzau, printre altele, imposibilitatea utilizării tuturor sălilor de operație ale instituţiei de către toți medicii angajați, acestea fiind „rezervate” și „închise” cu riscul periclitării stării de sănătate a pacienților, imposibilitatea asigurării de către medicii din gardă a asistenței medicale de urgență în gărzi la standarde și în condiții optime pentru pacienți şi un mod de adresare ofensator, jignitor şi umilitor în unitatea medical”.

„Voi fi partenerul medicilor şi al întregului personal din spitale care îşi fac meseria la cele mai înalte standarde de profesionalism, cu empatie şi cu respect pentru pacienţi şi colegi”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu.


ORL