Un elicopter Black Hawk, aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) al Ministerului Afacerilor Interne, a efectuat o misiune contra conometru pentru transportul la Târgu Mureş şi Bucureşti a două organe prelevate pentru transplant, de la un pacient din judeţul Bistriţa-Năsăud.


La data de 27 aprilie, echipajul elicopterului Black Hawk nr. 273 a executat o misiune specială, desfăşurată contra cronometru, pentru transportarea unei echipe medicale specializate şi a două organe prelevate pentru transplant, de la Bistriţa la Târgu Mureş şi Bucureşti, se arată pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Având în vedere că timpul care curge din momentul prelevării şi până în momentul transplantării poate prejudicia viabilitatea organelor, singura soluţie pentru salvarea prin transplant a vieţii a doi pacienţi a fost ca misiunea să se efectueze de urgenţă şi cât mai rapid posibil cu ajutorul unui elicopterul Black Hawk, aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I.

„Datorită profesionalismului de care au dat dovadă, colegii noştri au reuşit să transporte, în două ore, o inimă la Târgu Mureş şi un ficat la Bucureşti, pentru a ajuta ca doi oameni să primească o nouă şansă la viaţă”, se subliniază în postare.

A dărui o şansă la viaţă celor aflaţi în suferinţă este unul din cele mai nobile gesturi, o dovadă a iubirii faţă de semeni, un gest nobil ce nu poate fi descris în cuvinte, se mai arată.

„Mulţumim familiei donatorului pentru gestul altruist şi generos pe care au ales să îl facă, transformând durerea şi suferinţa lor într-un nou început pentru alţi semeni a căror unică şansă este un transplant. De asemenea, dorim să transmitem mulţumiri medicilor şi piloţilor, care au reuşit să ducă la bun sfârşit încă o misiune pentru viaţă. Transplantul înseamnă viaţă!”, se spune pe pagina de Facebook a DSU.

Sursa foto: Facebook Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă






Medic