Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului şi fost ministru al Sănătăţii, susţine o posibilă vaccinare sau testare obligatorie COVID-19 pentru anumite categorii, pentru că numărul de cazuri se dublează de la o zi la alta. Propunerea va fi discutată în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.


Fostul ministru al Sănătăţii a arătat că, în prezent, sunt 933 de paturi operaţionalizate la terapie intensivă şi că planul de rezilienţă prevede operaţionalizarea a 1.500 de paturi la aceste secţii, informează Agerpres.

„Noi avem o dublare a numărului de cazuri de la o zi la alta. Cred că acest context ne dă acea posibilitate de a lua nişte măsuri, tocmai pentru a nu aştepta să crească acest număr de cazuri. (...) Suntem într-un moment în care trebuie să luăm o decizie”, a mai spus fostul ministrul al Sănătăţii.

„Este o propunere a mea după ce am făcut evaluările, am avut şi discuţia de astăzi de la Ministerul Sănătăţii şi după ce vedem şi evoluţia pandemiei în acest val patru. Cred că am ajuns, ca şi valul trei, să fim luaţi iarăşi pe nepregătite şi să reîntoarcem în activitatea medicală un sistem medical care este obosit în acest moment”, a mai adăugat Nelu Tătaru, care a participat la manifestările ocazionate de înmânarea Drapelului de luptă Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Tătaru consideră că nu sunt discriminatorii eventualele măsuri ce ar putea fi luate la nivel de universităţi, de a-i primi la cursuri sau în cămine doar pe studenţii vaccinaţi.

„Nu este vinovat cel care s-a vaccinat sau cel care a suferit trecând prin boală (...) să nu poată merge la un spectacol, să nu poată merge la un meci de fotbal (...). Voi milita pentru a păstra deschise aceste lucruri, dar să beneficieze cei care sunt vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală”, a adăugat fostul ministru.

 

ORL