Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au declarat că sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla dacă vaccinurile anti-COVID-19 existente oferă o protecţie adecvată împotriva variantei Omicron.


O recentă notă de informare a OMS îşi propune să răspundă celor mai importante întrebări despre noua variantă a SARS-CoV-2, apărută prima dată în noiembrie, precum cele legate de severitatea, transmisibilitatea şi abilitatea sa de a evita protecţia oferită de vaccinurile existente. Organizaţia stabileşte, de asemenea, priorităţile pentru statele sale membre, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Însă la una dintre întrebările cheie - dacă este nevoie de un vaccin specific pentru Omicron – Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a putut oferi un răspuns clar: „Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înţelege mai bine abilitatea variantei Omicron de a evita protecţia oferită de vaccinurile anti-COVID-19 şi de imunitatea indusă de infecţie, dar şi răspunsurile specifice ale Omicron la vaccinuri”, se afirmă în nota OMS.

Unii producători de vaccinuri dezvoltă deja o nouă generaţie de seruri care vizează această tulpină extrem de contagioasă.

 

Ginecologia (1)