Un număr de 23.291 de persoane s-au vaccinat anti-COVID la ediţia a II-a a maratonului de la Bucureşti, care s-a desfăşurat de vineri până luni dimineaţa, la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României, informează un comunicat de presă al organizatorilor.


În ambele centre de vaccinare, s-au administrat 20.909 de doze de ser Pfizer BioNTech. Majoritatea persoanelor au primit doza de rapel, prima doză fiind administrată la 2.128.

De asemenea, au ales să se vaccineze cu ser Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză, 2.382 de persoane.

Astfel, la Sala Palatului, au primit vaccin Pfizer BioNTech 12.784 de persoane şi Johnson&Johnson - 1.528, iar Biblioteca Naţională a României: Pfizer BioNTech - 8.125 de persoane şi Johnson&Johnson - 854.

„Numărul mare de persoane vaccinate arată faptul că am realizat şi dus la bun sfârşit un proiect important. Nu ne-am propus să doborâm recorduri, ci să ne aducem contribuţia, în cât mai mare măsură posibil, la întoarcerea la normalitate. Consider că prin acest maraton al vaccinării, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a arătat că nu este numai un for de educaţie, ci şi o instituţie implicată în viaţa societăţii şi comunităţii. Aş vrea să le mulţumesc pe această cale numeroşilor voluntari care şi-au dedicat timpul şi priceperea pentru a ne ajuta pe noi toţi să mai facem un pas către victoria în lupta împotriva acestui inamic perfid - virusul SARS-CoV-2”, a declarat rectorul UMF, prof. dr. Viorel Jinga, potrivit comunicatului de presă.

Peste 1.400 de voluntari au participat în weekend la cea de a doua ediţie a Maratonului vaccinării anti-COVID de la Bucureşti.

Partenerii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti pentru organizarea acestui eveniment au fost Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi. Evenimentul a fost sprijinit de Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) şi Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).


Medic